HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Afrodizyak Etkili Bitkiler

03-10-2022 12:56
Afrodizyak Etkili Bitkiler

Afrodizyak en genel tanımıyla; cinsel yaşamı canlandıran, libidoyu arttırıcı etkileri olan ve güç veren ürünler veya gıdalara verilen isim. Kökleri, Yunan aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’e dayanan bu ad, Antik Yunan’da mutluluk veren ve cinsel isteği artıran yiyecekler için kullanılırmış.

Tarihin eski zamanlarından beri afrodizyak bitkiler, cinsel hayatı canlandırmak için tercih edilmiş. Cinsel isteği artırıcı rol oynadığı düşünülen afrodizyak bitkiler arasında hepimizin yakından tanıdığı birçok bitki de bulunuyor. Cinsel hayatını canlandırmak, heyecan katmak istiyorsan, seni afrodizyak bitkilerin çekici dünyasına davet ediyoruz. 

Ginseng

Dünyanın afrodizyak etkisi için en çok kullanılan bitkilerinden biri olan Panax ginseng onu özel kılan bu niteliğiyle uzun süredir bilinen bir bitki. Aslında Yunanca "her şeyi iyileştiren" anlamına gelen ‘Panax’ kelimesi, köklerin tüm insan vücudu üzerindeki yenileyici etkilerini ifade ediyor. Ginsengin içinde bulunan ginsenosidler, çeşitli nedenlerden kaynaklanan gevşemeyi iyileştirerek etki ediyor. Bu bitki, geleneksel Çin tıbbı uygulamalarında cinsel işlev bozukluğunu olanlara önerildiği gibi ve cinsel davranışı geliştirmek için kullanılıyor. 

Safran

Süsengiller familyasından gelen safran, sonbaharda açan o büyüleyici mor çiçekleriyle meşhur. Çoğunlukla baharat olarak kullanılan bu bitkinin afrodizyak etkileri olduğu da biliniyor. İran, Hindistan ve Yunanistan’da yaygın olarak yetiştirilen safran, geleneksel tıpta cinsel hayatı iyileştirmek için kullanılabiliyor. 

Zencefil

Leziz bir baharat olmasının yanı sıra vücut sağlığını destekleyici özellikleriyle de oldukça popüler olan zencefil, bitki çaylarının vazgeçilmez malzemelerinden biri. Bu bitkinin bir özelliği de geleneksel tıbbi uygulamalarda sık başvurulan bir afrodizyak olması.

Cinsel uyarılma ve libidoyu artırmak için kullanılan zencefilin tarihi, bu bakımdan bir hayli eskilere dayanıyor. Kral Louis XV'in ünlü metresi Madame du Barry'nin, sevgililerine sık sık zencefil ikram ettiğine inanılıyor. Bilimsel araştırmalar zencefilin kan akışını iyileştirerek cinsel uyarılmaya katkıda bulunabileceği fikrini destekliyor. 

Maca

Bir kök bitki olan maca, sağlığa yönelik sunduğu birçok faydayla öne çıkıyor. Güney Amerika'da doğurganlığı artırmak için kullanılan bu bitki, esas olarak orta Peru dağlarında yetişiyor. Maca’nın cinsel gücü artırıcı etkileriyle ilgili çok sayıda bilimsel araştırma mevcut. Bu araştırmalar macanın özellikle libido artırıcı ve iktidarsızlığı iyileştirici etkilerini desteklediğini, yanı sıra kadınlar üzerinde de oldukça etkili olduğunu gösteriyor.

Ginkgo Biloba

Güneydoğu Asya’dan gelen bir ağaç olan ginkgo biloba, en çok kullanılan bitkisel takviyeler arasında yer alıyor. Tarihi milattan önceki yıllara dayanan bu bitki, yüksek antioksidan içeriğiyle dikkat çekiyor. Ginkgo biloba, geleneksel Çin tıbbında depresyon ve cinsel bozuklara karşı olumlu etkisi nedeniyle sıkça kullanılıyor. Bilimsel araştırmalar ginkgo bilobanın afrodizyak etkilerinin kan damarlarını genişletmesi ve kan akışını artırması ile ilişkili olduğunu gösteriyor. 

Çakşır otu

Özellikle Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak kullanılan bir afrodizyak olan çakşır otu, sarı renkli çiçekleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’de de yetişen bir ot olan bu bitki, maydanozgiller ailesinin bir üyesi. Çakşır otunun cinsel gücü arttırıcı etkileri hem kadınlar hem erkekler için geçerli. 

Lavanta

Lavanta, Viktorya döneminde oldukça yaygın olarak kullanılan afrodizyaklardan biri. Geleneksel Çin tıbbında da vücut direncini artırmak ve genel vücut sağlığını desteklemek için yararlanılan bu bitki, kimi dönemler de kısırlığa karşı da kullanılmış. 

Bugün özellikle sakinleştirici etkisi nedeniyle tercih edilen lavantanın kadınlarda cinsel isteği artırdığını destekleyen çalışmalar da mevcut. Akşamları sakinleşmek ve rahatlamak için içebileceğin bir bardak lavantayla çayıyla cinsel hayatını da olumlu yönde etkilemek mümkün gibi görünüyor.

Guarana

Tropikal bir iklim ürünü olan Guarana, Brezilya’nın milli içeceği namını alacak kadar ünlü. Antioksidanlar bakımından son derece zengin olan bu bitki, oldukça iyi bir kafein kaynağı olmasıyla da dikkat çekiyor. Hatta tüm bitkilerden daha fazla miktarda kafein içermesi nedeniyle özellikle enerji içeceklerinin vazgeçilmez bileşenleri arasında. Guarananın pek bilinmeyen bir faydası ise afrodizyak etkisi. 

Herby Love Tea ile Aşkı Yudumla

Yoğun afrodizyak etkisine sahip ginseng, keçiboynuzu, muskat ve çoban çökerten ile zenginleştirildi. Mutluluğun timsali olan çikolata ve onun yanına en çok yakışan çilekle de lezzetine lezzet katıldı. Aromatik tatların buluştuğu Herby Love Tea ile tutkuyu hisset ve aşkı yudumla. 

 

 

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.