HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bahar Alerjisi ile Mücadelene Destek Olacak 5 Müthiş Bitki Çayı

24-05-2021 09:45
Bahar Alerjisi ile Mücadelene Destek Olacak 5 Müthiş Bitki Çayı

Havaların ısındığı, doğanın derin uykusundan uyanarak dört bir yanı tomurcuklanan, çiçeklenen yeşilliklerle sardığı, mucizelerle dolu baharın, beraberinde bahar alerjisi gibi bir sorunu da getirmesi senin de canını sıkıyor mu? Rüzgarla uçuşmaya başlayan polenler doğaya can verirken sana ise burun akıntısı, yaşaran gözler, bol hapşırık ya da kaşınan, kızaran bir cilt veriyorsa, cevabın evet olmalı. Eğer bu semptomları çok yoğun yaşıyorsan, kesinlikle bir doktora gitmelisin. Ancak daha hafif olmasına rağmen, yine de rahatsız edici alerjik reaksiyonlar gösteriyorsan, bahar alerjisi belirtilerini hafifletecek, bu süreci daha rahat atlatmanı sağlayacak bazı bitkilerden yararlanabilirsin. Senin için derlediğimiz bitki çayları alerji semptomlarını hafifletme konusunda iyi bir destek olabilir.

 

"1859'da Charles Harrison Blackley hapşırdı. İngiliz doktor bir süredir sulu gözler ve burun akıntısıyla kendini gösteren saman nezlesinden mustaripti. Saman nezlesi fikri bir süredir ortada dolaşıyordu, ancak Blackley sebebini keşfetmek istiyordu. Isı değişimleri ve ozon tabakası dönemin popüler teorileriydi. Blackley çoğunlukla kendi üzerinde yaptığı deneylerle asıl sebebin polenler olduğunu keşfetti.” (*)

 

Isırgan Otu Çayı

Yüzyıllardır dünyanın dört bir tarafında şifa amacıyla kullanılan ısırgan otu, ılıman iklime sahip her yerde yetişebildiği için pek çok insan tarafından bilinen bir bitki. Eski halk hekimleri tarafından tedavilerde destekleyici, tamamlayıcı kür olarak kullanılan bu bitki, günümüzde de yemeklerde, çorbalarda, çaylarda kullanılıyor. Yapılan araştırmalarda ısırgan otunun alerjik semptomları hafiflettiği yönünde bazı bulgular elde edilmiş. Bunun sebebi ise bitkinin bol antioksidan içermesine ve  antienflamatuvar özelliğe sahip olduğu için vücut direncini artırmasına bağlanıyor. (1)

Yerba Mate Çayı

Geleneksel olarak kurutulmuş kabaktan bir bardakla ve bombilla adı verilen metal bir pipetle sunulan yerba mate çayı (mate çayı olarak da biliniyor), yüksek oranda kafein içeriyor. Dolayısıyla enerji verici ve kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi var. Mate bitkisinin adrenalin bezlerini uyararak, bağışıklık sisteminin alerjenlere karşı geliştirdiği tepkileri hafifletmeye, burun tıkanıklıklarını ve üst solunum yollarını açmaya yardımcı olduğu biliniyor. Ancak içerdiği kafein göz önüne alınarak, uyku kalitesini etkilememesi için çok geç saatlerde tüketilmemesi tavsiye ediliyor. (2)

Tulsi Çayı

Hindistan geleneksel tıbbında yüzyıllardır kullanılan ve kutsal fesleğen olarak da bilinen tulsi, Hint Yarımadası’na özgü, çok yıllık bir çalı bitkisidir. Ayrıca Hindular tulsinin uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı olduğunu düşünür ve onu kutsal kabul ederler, tapınaklarında yetiştirir, ibadetlerinde kullanırlar. Günümüzde kutsal fesleğenin sayısız faydasını ortaya koymuş pek çok araştırma var. Bu bitkinin balgam sökücü özelliği olduğu, öksürük, tıkanıklık gibi semptomları hafiflettiği, bağışıklığı güçlendirdiği, güçlü bir adaptojen olduğu, vücudu toksinlerden temizlediği biliniyor ve bu özellikleri alerjik bünyeye sahip insanlar için güçlü bir destek sunuyor. Ancak ballıbabagiller familyasındaki diğer bitkilere alerjisi olanların, tulsi kullanması da önerilmez. (3)

Ekinezya Çayı

Üst solunum yolları hastalıklarında etkili olduğu bilinen ekinezya, havalar soğumaya başladığında başucu çayı haline gelen kış çaylarının vazgeçilmez bir bileşeni. Pembeli morlu çiçekleriyle papatyagiller ailesine ait bu güzel çiçeğin vücut için sayısız faydası olduğu biliniyor. Özellikle, yapılan araştırmalarda ekinezyanın alerjik ciltlerde meydana gelen egzamanın semptomlarını hafiflettiğine dair klinik bulgular elde edilmiş. Ayrıca antioksidan ve antienflamatuvar özellikleriyle de vücudun alerjik semptomlara karşı savaşında genel bir destekleyici. (4)

Limon Kabuğu Çayı

C vitamini güçlü bir antioksidandır, hücreleri hasarlara karşı korur, vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırır ve alerjik reaksiyonların şiddetini azaltmaya yardımcı olur. Dolayısıyla içinde bol C vitamini bulunan sebze, meyve ve bitkiler alerjik semptomları yatıştırmak için kullanabileceğin güçlü bir etkiye sahiptir. Narenciyeler de elbette bunlardan biri... Limon bir C vitamini deposu, bütün olarak da kullanabileceğin bu meyvenin kabuğu antibakteriyel özelliğiyle ve yüksek besin değerleriyle vücudu pek çok açıdan destekleyip, güçlendiriyor. (5)

Baharın Tadını Herby’yle Çıkar!

Herby’nin dört mevsim bedenini ve ruhunu destekleyen çaylarının her birinde, doğanın mucizelerle dolu bitkilerinin büyüsü var. Canlanmak, tazelenmek, güçlenmek istediğinde bir fincan Herby çayı iyileştirici gücüyle sana yardım edecek. Eğer bahar alerjileri canını fena halde sıkıyorsa, içinde bol C vitamini, ekinezya, limon kabuğu ve dahasını bulabileceğin Herby Bodyguard Tea tam sana göre. Yine C vitaminiyle zenginleştirilmiş leziz harmanıyla bağışıklık sistemine dost Kara Mürverli Destek Çayı’nı, ısırgan otunun ve mate bitkisinin gücünü taşıyan Herby Detox Tea’yi de hayatından eksik etme.

 

Kaynaklar:

(*) https://www.nationalgeographic.com/science/article/partner-content-brief-history-of-allergies

1.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5963652/

2.https://yerbamateculture.com/best-herbal-teas-for-allergies-find-a-natural-relief-for-your-symptoms/

3.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4296439/

4.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28610718/

5.https://www.healthline.com/nutrition/lemon-peel#TOC_TITLE_HDR_2

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.