HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Cam Şişe Kullanmanın Faydaları Nelerdir? Cam Şişeler Nasıl Değerlendirilir?

10-10-2022 12:44
Cam Şişe Kullanmanın Faydaları Nelerdir? Cam Şişeler Nasıl Değerlendirilir?

Yiyecek ve içecekleri saklamak için kullanılan malzemelerin seçiminde bilinçli olmaya özen gösterenlerin sayısı gittikçe artıyor. Bu kişilerin özellikle tercih ettiği malzemelerden biri de cam. Bu malzemenin böylesi popüler olması ise hem dayanıklı hem de çevre ve sağlık dostu olmasıyla ilgili. Cam, gıda sınıfı ambalaj için uygun olan bir madde. Kum, soda külü, kireçtaşı ve geri dönüştürülmüş cam içeriği, cam yapımında kullanılan doğal ve sürdürülebilir şekilde türetilmiş bileşenlerden bazıları. Bu elementler, yeniden kullanılabilir cam kaplar oluşturmak için fırınlarda eritilebiliyor. Ayrıca cam kalıcı bir madde olduğu için orijinal özelliklerinden hiçbirini kaybetmeden sürekli olarak geri dönüştürmeye imkan tanıyor.

Cam Şişe Kullanmanın Faydaları

Su, nem ve hava geçirmeyerek ürünü oldukça iyi koruyan cam şişeler olmadan gıda ürünlerini taşımak imkânsız olurdu. Cam ambalaj, doğal nitelikleri nedeniyle gıda, içecek ve ilaç gibi sektörlerin yanı sıra koku ve kozmetik endüstrilerinde sıklıkla kullanılıyor. Peki gıda ve içecekleri saklamak için cam şişe tercih etmenin birçok başka avantajı olduğunu biliyor muydun? Gelin bu avantajları beraber inceleyelim.

  1. Cam doğal bir madde. Bu özelliğini doğada bulunan bileşenlerden yapılmasına borçlu. Kum, soda külü, kireçtaşı ve geri dönüştürülmüş camın eşsiz simyası bir araya geldiğinde cam oluşuyor. Bu bileşenlerin içerisine başka hiçbir kimyasal madde katmaya gerek kalmaması da cabası.

  1. İçerisinde hiçbir sentetik madde bulunmayan cam tüketicilerin sağlığı için tehlike teşkil etmiyor. Kararlı bir bileşen olduğu için içerisinde ayrıca bir katkı maddesi eklenmesi gerekmiyor. Cam, BPA veya ftalatlar gibi hormonları bozan kimyasallar da bulundurmuyor. Böylece, şişenin içerisinde bulunan paketlenmiş yiyecek veya içeceklere herhangi bir zararlı kimyasalın girme riski oluşmuyor. 

  1. Cam %100 geri dönüştürülebilir bir malzeme. Kalite ve saflık kaybı olmaksızın tekrar tekrar dönüştürülebiliyor. Bu süreçte, ek atık veya yan ürün oluşturmayan kapalı döngü bir sistem söz konusu. Böylece cam kullanarak ve kullandığın camı geri dönüştürerek çevreye verdiğin zararı büyük oranda azaltabilirsin.

  1. Cam, plastiklerin aksine, yıprandığında veya işlem gördüğünde zararlı kimyasallar sızdırmıyor. Bulaşık yıkandığında veya mikrodalga fırına maruz kaldığında plastik kaplarda gerçekleşen kimyasal sızmaların cam şişede oluşmaması büyük bir avantaj. Böylece cam, sağlığını korumak isteyen herkes için ideal bir şişe ve ambalaj görevi görüyor.

  1. Cam şişeleri ve kavanozları evde uzun zaman boyunca tekrar tekrar kullanabilirsin. 

  1. Cam bir şişe üretilirken muadili olan plastik bir ürüne göre 100 kat daha az toksik emisyon ortaya çıkıyor. Bu durum, cam şişelerin üretim sürecinde de çevre dostu olduğunu gösteriyor. 

Kullanılmayan Cam Şişeler Nasıl Değerlendirilir?

Sağlığını korumak ve çevreyi önemsemek, plastik su şişelerinden cam şişelere geçmek için en önemli nedenlerden. Cam şişeler sadece daha çevre dostu olmakla kalmıyor, aynı zamanda içerisine konan gıdaların da lezzetini korumasına yardımcı oluyor. Sağlık dostu olan bu şişeler, estetik açıdan da güzel. Peki kullanılmayan cam şişeleri evde nasıl değerlendirebileceğini hiç düşündün mü? Bunun için sana birkaç önerimiz var:


  • Cam şişelerden harika birer mumluk yapabilirsin. Özellikle küçük boy cam şişeler, dekoratif olarak son derece şık mumluklara dönüştürülebilir. Bu şişeleri boyayarak veya etrafına kurdele, ip ve benzeri detaylarla dekore ederek harika mumluklar ortaya çıkarabilirsin.

  • Cam şişeleri üzerine küçük etiketler yapıştırarak baharat kabı olarak da kullanabilirsin.

  • Cam şişelerden son derece tatlı ve şık peçetelikler yapabilirsin. Bunun için şişenin kapak kısmına ortadan bir açıklık yapman yeterli. Tabii dilersen şişenin dış kısmını da farklı aksesuarlarla süsleyebilirsin. Diğer tüm detaylar senin hayal gücüne kalmış!

  • Cam şişelerin sadece kapağını çıkartarak harika kalemlikler yapabilirsin. Kavanozların etrafını ise cam boyaları veya dolgu maddeleriyle süsleyebilirsin. Çocuklar buna bayılacak!

  • Cam şişeler harika birer kumbara olabilir. Tıpkı mumluk yaptığın gibi kapak kısmını kesmen yeterli. Ama bu sefer kapakta yuvarlak değil ince ve uzun bir boşluk açman gerekiyor.  Yani bozuk paraların geçmesine uygun bir düzenek yaparak işlevsel bir kumbara ortaya çıkarabilirsin.

  • Cam şişelerin içerisine küçük led ışıkları doldurarak çok şık fenerler elde edebilirsin. 

  • Cam şişelere rengârenk kumları şekiller oluşturacak şekilde ekleyebilir, böylece şık dekoratif eşyalar üretebilirsin. Üstelik bu üretim çocuklar için de oldukça eğlenceli bir etkinlik olabilir.

  • Cam şişelerden harika şekerlikler yapabilirsin. Bu minik şişelerin içerisine rengârenk bonibonlar, minik şekerler ve aklına daha ne gelirse koyabilirsin.

  • Cam şişeler, küçük takılar için harika bir takı kutusuna dönüşebilir. Küçük ve pratik cam takı kutu seyahatlerde de vazgeçilmezin olacak.  

Birbirinden Lezzetli Herby Shot’lar Cam Şişede

Herby’nin sağlık ve lezzetiyle büyüleyen çaylarının yanı sıra yeni nesil shotları da her daim yanında. Bitki özleri, organik soğuk sıkım meyve sebzeler ve vitaminler ile hazırlanan Herby shotlarının içerisinde hiçbir koruyucu veya katkı maddesi de bulunmuyor. Üstelik hiçbir hazırlık gerektirmeden içebileceğin bu shotlar, 60 ml’lik cam şişede. Energy, Defense veya Fit Shot… Senin tercihin hangisi?

 

 

Kaynakça

https://feve.org/about-glass/#:~:text=The%20benefits%20of%20glass%20packaging,material%2C%20and%20consumers%20love%20it.

https://bagisiklik.com/saglikli-yasam/cam-sise-kullanmanin-faydalari/

https://www.aquasana.com/info/the-benefits-of-glass-water-bottles-pd.html

https://www.gelgez.net/elinizdeki-bos-cam-sise-ve-kavanozlari-nasil-degerlendirebiliriz/

https://www.budgetdumpster.com/blog/reusing-glass-bottles-and-jars/

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz. Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.