HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Çayını Yudumlarken Keyifle Okuyabileceğin 9 Harika Kitap

01-07-2021 15:07
Çayını Yudumlarken Keyifle Okuyabileceğin 9 Harika Kitap

Kitap okumak bir alışkanlık mıdır, yoksa bir tutku mu? Bir kitabın sayfalarında kaybolmanın gerçek güzelliğini keşfeden, her bir kitabın bambaşka bir dünyaya açılan bir kapı olduğunu düşünen biri, kitap okumanın bir tutku olduğunu bilir; tıpkı çayın da birçok insan için bir tutku olması gibi. Bu iki tutkuyu biraraya getirebileceğin okuma saatlerinde, tadına doyamayacağın Herby çayını yudumlarken, okumaya doyamayacağın kitaplardan oluşan küçük bir listemiz var.

Martı Jonathan Livingston / Richard Bach: Amerikalı yazar Richard Bach tarafından 1970 yılında yazılan bu roman, uçma sanatını mükemmelleştirmeye çalışan Jonathan Livingston adlı bir martının ilham verici hikayesini anlatıyor. Uçmak hakkında öğrenebileceği her şeyi öğrenmek isteyen bu küçük martı, kimsenin denemediği kadar yükseklere uçmanın hayaliyle sınırsız özgürlük fikrinin peşine düşüyor. 

Hobbit / J.R.R. Tolkien: J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi olarak bildiğimiz o efsane üçlemesi, ilk defa 1954 yılında yayımlandı. Hobbit’in tarihiyse çok daha eskiye 1937’ye dayanıyor. Çocuklar için fantastik roman olarak yazılan kitap, asla sadece çocuklar için olmadığını yıllar içinde artan okur kitlesi ve Orta Dünya hayranlarıyla çoktan kanıtladı. Bilbo Baggins’in büyücü Gandalf ve bir grup cüce yoldaşıyla, ejderha Smaug’un kol gezdiği Erebor topraklarına yaptığı yolculuğu soluksuz okuyacağına eminiz. Hobbit de Yüzüklerin Efendisi gibi 2000’li yıllarda sinemaya uyarlandı. 

Doğu Ekspresi'nde Cinayet / Agatha Christie: Agatha Christie polisiye edebiyat denince akla ilk gelen isimlerden biri. Kitapları 100’ün üstünde dile çevrildi, birçok kitabı film ve dizi olarak uyarlandı. Doğu Ekspresi'nde Cinayet de beyaz perdede yer bulan kitaplarından biri. Christie’nin Belçikalı ünlü dedektifi Hercule Poirot, yolculuk yaptığı trende gerçekleşen, sırlarla dolu bir cinayeti aydınlatmaya çalışıyor. Nefes kesen bir maceraya hazır ol.

 

"Bu yüzden bu kısacık dünyayı görmelisiniz.

Şafakta bir yıldız, derede bir baloncuk,

Bir yaz bulutunda bir şimşek çakması,

Titreyen bir lamba, bir hayalet ve bir rüya.”

Bu satırlar dünyanın bilinen en eski tarihli, yani ilk basılı kitabı olan Diamon Sutra'dan... M.S. 868 yılında, Kuzeybatı Çin'de Wang Jie tarafından yazdırılan ve Buda söylemlerini içeren kitabın neden yazdırıldığı ve Wang Jei'nin kim olduğu hala gizemini koruyor.

 

Hayvan Çiftliği / George Orwell: Hayvan Çiftliği’nin dünya çapında ses getiren, oldukça ünlü bir roman olduğunu söylemeye gerek bile yok aslında. Adil bir düzen kurarak sömürüye son verme fikriyle yaşadıkları çiftliği ele geçiren bir grup hayvan üzerinden, devrimi, güç kavramını, gücü ele geçirenin yozlaşmasıyla ortaya çıkan diktatörlüğü, bir sistem eleştirisi olarak okurun gözleri önüne seriyor. Bu romanın totaliter rejimle yönetilen bazı ülkelerde yasaklanmış olması sanırım şeni şaşırtmayacaktır.

Göğe Bakma Durağı / Turgut Uyar: 

"İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım

Şu kaçamak ışıklardan şu şeker kamışlarından

Bebe dişlerinden güneşlerden yaban otlarından

Durmadan harcadığım şu gözlerimi al kurtar”

Turgut Uyar, Türk edebiyatının en ünlü, en sevilen şairlerinden biri. Göğe Bakma Durağı, Uyar’ın seçme şiirlerinden oluşuyor ve adını da içinde yer alan aynı isimdeki şiirden alıyor.

Bitkilerin En Güzel Tarihi / J.Girardon, J.M. Pelt, M. Mazoyer, T. Monod: "İnsanoğlu tarımı nasıl ve ne zaman keşfetti? İlk yetiştirilen bitkiler nelerdi? İnsanın en eski atası sakın bir su yosunu olmasın! Bitkilerin de zekâsı var mı? Varsa birbirleriyle nasıl iletişim kuruyorlar? Çiçekli bitkiler, böcek ve hayvanları kendi isteklerine göre nasıl yönlendiriyor? Denizi terk eden yeşil yosunlar sonra nasıl karaya çıktı?” Bitki çayını yudumlarken bitkiler hakkında biraz da bilgi edinmek istersen, bu kitaba kesinlikle bakmalısın.

 

Bilinen ilk romanın 11. yüzyılda Japonya'da bir saray nedimesi olan Murasaki Shikibu isimli bir kadın tarafından yazıldığını biliyor muydun? "Genji'nin Hikayesi" adını verdiği kitabında, bir saray soylusu olan Genji'nin hayatını ve hayatına giren kadınları anlatır.

 

Kürk Mantolu Madonna / Sabahattin Ali: Sabahattin Ali, kısacık hayatında Türk edebiyatına eşsiz eserler bırakmış bir yazar, bir gazetecidir. Kürk Mantolu Madonna ise o eşsiz eserlerden yalnız biri. Kitabı, hikâyenin ana karakteri olan Raif Efendi'nin anlatımıyla dinleriz. Çevresi tarafından oldukça içine kapanık, melankolik ve dış dünyadan kopuk biri olarak bilinen bu adamın yıllar önce, Alman’ya da tanıştığı ve hayatının aşkı olan Maria Puder’le olan hüzünlü aşk hikayesine şahit olurken, duygudan duyguya sürüklenmemek imkânsız.

Zamanın Kısa Tarihi / Stephen Hawking: Stephen Hawking, dünyanın en ünlü teorik fizikçisidir desek, yanlış olmaz. Kara delikler, solucan delikleri, genel görelilik, kuantum mekaniği ve kozmoji konularında çığır açan çalışmalarıyla evreni ve uzayın sonsuzluğunu anlama çabamıza büyük katkılarda bulunmuş bu bilim insanı, Zamanın Kısa Tarihi kitabında ise evrenin doğasına, uzay-zaman dokusuyla ilgili ilginç gözlemlere yer veriyor. Bilim meraklılarının kaçırmaması gereken bir eser.

Bir Dinozorun Anıları / Mina Urgan: İngiliz edebiyatı profesörü Mina Urgan, eşsiz çevirileri ve kaleme aldığı kitaplarla Türk edebiyatına sayısız katkıda bulunmuş bir insan. Bir Dinozorun Anıları adlı kitabında hayatını ve içinde Behice Boran, Nazım Hikmet, Yahya Kemal ve Abidin Dino gibi birçok ünlü ismin de yer aldığı anılarını anlatıyor.

 

Kitap okuma ritüellerinin ayrılmaz parçası olan bir fincan çay için Herby’de çok lezzetli seçenekler var. Henüz çaylarımızı denemediysen, hepsi birbirinden özel ve lezzetli harmanlara sahip Herby çaylarına şuradan bakabilir, ihtiyacına ya da damak tadına uygun çayı seçerek, okuma saatlerine keyif katabilirsin.

 

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.