HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Çaylı Dondurma ve Smoothie Tarifleri ile Yaza Özel Tatlar

27-07-2021 10:22
Çaylı Dondurma ve Smoothie Tarifleri ile Yaza Özel Tatlar

Çay sadece bir içecektir diyenlerin fikrini değiştirecek lezzette dondurma ve smoothie tarifleri için hazır mısın? Hem lezzetli hem hafif hem sağlıklı olsun hem de şu feci sıcak yaz günlerinde serinletici özelliğiyle bedenimize ve ruhumuza terapi gibi gelsin diye düşünüyor musun? Çok şey mi istiyorsun? Kesinlikle hayır. Lezzetine doyamadığın birçok gıda ürünün, özellikle yazın elimizin sıkça gittiği soğuk içecek ve dondurmaların içerdiği bir yığın koruyucu ve katkı maddesi sebebiyle sağlığın için iyi olmadığını biliyorsun. Peki, ne yapmalı? Cevabı basit; tamamen doğal ve faydalı malzemelerle kendi içeceklerini, dondurmalarını hazırlayabilirsin. 

Herby çaylarıyla hazırlayabileceğin hem lezzetli hem sağlıklı dondurma ve smoothie tarifleri yazımızın devamında.

 

No Stress Tea ile Zencefilli Dondurma

Malzemeler:

100 gr taze zencefil (soyulmuş ve ezilmiş)

3/4 su bardağı şeker

4 poşet No Stress Tea

1,5 su bardağı tam yağlı süt (yaklaşık 360 ml)

2 su bardağı yoğun krema 

Küçük bir not: Yoğun krema yerine marketlerde daha sık bulunan normal kremalardan kullanabilirsin. Alternatif olarak 1 bardak yağsız sütle 2 yemek kaşığı mısır nişastasını kıvamlaşana kadar çırparak kendi yoğun kremanı da hazırlayabilirsin.)

Yapılışı:

Bir tencereye koyduğun süt, şeker ve zencefili ocakta şeker eriyene kadar ısıt ve karışım kaynamadan altını kapat. No Stress Tea poşetlerinin kâğıt etiketlerini kestikten sonra karışıma at ve 5 dakika demle. Bu arada karıştırarak çayın etkisini artırmasını sağlayabilirsin. Karışımı bir süzgeçle süzerek, kremayla karıştıracağın başka bir kaba aktar. Kremayı dök ve iyice karıştır. Dondurma karışımının üzerini ört ve buzdolabının dondurucu bölümüne al. Dondurman donana kadar saatte bir çıkarıp karıştır. Dondurman hazır! 

 

Zencefil mide bulantısını yatıştırmaya, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kas ağrılarını azaltmaya, kan şekerini dengelemeye, adet kramplarını hafifletmeye, kötü kolesterolü düşürmeye, hazımsızlığı gidermeye yardımcı olmasıyla bilinir. (*)

 

Bodyguard Tea ile Limonlu Smoothie

Malzemeler:

2 bardak sıcak su

2 poşet Bodyguard Tea

Yarım limon suyu

2 bardak buz küpü

1 dilimlenmiş ve dondurulmuş muz

1 dilimlenmiş ve dondurulmuş armut ya da şeftali

İsteğe göre 2-3 yaprak taze nane

 

Yapılışı:

2 bardak sıcak suda Bodyguard Tea poşetlerini arada karıştırarak 5 dakika demle. Poşetleri çıkar ve soğumaya bırak. İyice soğumuş çayı blender yardımıyla buz küpleri, dondurulmuş meyveler ve limon suyuyla iyice karıştır. Bodyguard Tea ile Limonlu Smoothie hazır. İstersen limon dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsin.

 

Limon içerdiği yüksek C vitaminiyle cilt sağlığını destekler. Ayrıca C vitamini açısından zengin besinleri D vitamini içeren gıdalarla birlikte almak, vücudun demir emilimini artırır. (**)

 

Fit Tea Kırmızı Meyveli ile Çilekli Buzlu Dondurma 

Malzemeler:

Yarım litre sıcak su

3 poşet Fit Tea Kırmızı Meyveli

Yarım kilo çilek

Yarım limon suyu

Yarım bardak şeker

Yarım bardak soğuk su

Dondurmak için çubuklu dondurma kalıpları

 

Yapılışı:

Önce yarım litre sıcak suda Fit Tea Kırmızı Meyveli poşet çaylarını 5 dakika demle, poşetleri içinden çıkar ve bir kenarda soğumaya bırak.

Küp küp doğradığın ve tencereye koyduğun çileklerin üzerine şekeri serp ve suyunu salana kadar bekle. Bu yaklaşık yarım saat sürebilir. Ardından çilekleri yarım bardak suyu da ekleyerek kısık ateşte 15 dakika pişir. Çilekleri ocaktan al ve soğumasını bekle. Çileklerini, Fit Tea Kırmızı Meyveli çayını ve yarım limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderda karıştır. Hazırladığın karışımı dondurma kalıplarına dök ve dondurucuya koy. Servis yapmadan önce 5 dakika beklersen dondurmaların kalıptan daha rahat çıkacaktır. Afiyet olsun!

 

Detox Tea ile Elmalı Smoothie

Malzemeler:

Yarım bardak sıcak su

1 poşet Detox Tea

Yarım bardak süt (bitkisel süt de tercih edebilirsin)

1 kırmızı elma (istersen dondurulmuş elma dilimleri de kullanabilirsin)

1 muz (istersen dilimlediğin muzları dondurarak kullanabilirsin)

Dilediğin kadar tarçın

 

Elma yüksek lif içeren bir meyvedir. Bu özelliğiyle uzun süre tokluk hissi verir ve kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca sindirimi, kemik ve diş sağlığını, beynin işlevlerini de destekler. (***)

 

Yapılışı:

Yarım bardak sıcak suda 1 poşet Detox Tea’yi 5 dakika demle ve poşeti çıkar. Hafif ılınınca üzerine sütü ilave ederek soğumasını bekle. Ardından dilimlediğin ve çekirdeklerini çıkardığın elmaları, muzu ve tarçını ekleyerek blender yardımıyla karıştır. Elmaların kabuklarını soymayabilirsin, bu tamamen tercihine kalmış. Ayrıca meyveleri dondurarak kullanmak daha yoğun ve serinletici bir smoothie elde etmeni sağlar. Buz kullanırsan tadı seyrelecektir.

Herby çaylarıyla yılın dört mevsimi hem mevsime hem de damak tadına uygun farklı tarifler hazırlayabilirsin. Birbirinden lezzetli harmanlara sahip ve her biri farklı bir ihtiyaca yönelik hazırlanmış Herby ürünlerini keşfetmek için tıkla.

 

Kaynaklar:

(*)https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-health-benefits-ginger 

(**)https://www.medicalnewstoday.com/articles/283476#benefits

(***) https://food.ndtv.com/food-drinks/apple-fruit-benefits-8-incredible-health-benefits-of-apple-that-you-may-not-have-known-1761603

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.