HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar

03-08-2022 22:07
Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar

Özellikle yüz bölgesinde teninin dengeli ve pürüzsüz olmasını arzu ediyorsan cildindeki en ufak sorunu bile kafana takabilirsin. Lekeler de cildin kusursuz görünümünü en çok zedeleyen faktörlerden biri. Güneş yanığından ilaç kullanımına kadar pek çok etken nedeniyle oluşabilen cilt lekelerinden mustarip olanlar, cilt bakımıyla yetinmek istemezler ve daha güçlü bir çözüm arayışına girerler. Sen de cilt tonunu eşitlemek için alternatif çözüm yöntemleri arıyorsan yazımızı mutlaka okumalısın.

Cilt Lekeleri Nedir?

Cilt lekeleri birçok kişinin hayatının bir noktasında karşılaştığı bir sorun. Kimi lekeler oldukça hafif ve önemsiz olsa da bazıları son derece belirgin olduğu için kişinin özgüvenini etkileyebilir. Bu nedenle bu durumla baş etmekte zorlanan kişiler çözüm yolu arayışına girer.

Lekelerin tam bir tanımını yapmak biraz zor. Zira cilt üzerindeki pek çok değişikliği kabaca leke olarak adlandırmak mümkün. Yani leke, cilt üzerinde görünen herhangi bir renk değişikliği veya kusur olarak tanımlanabilir. Çoğunluğu iyi huylu olan bu lekeler estetik kaygılar oluşturmadığı müddetçe tedavi gerektirmez.

Cilt lekelerinin kapsamı geniş ve dolayısıyla nedenleri de oldukça çeşitli. Sivilcelerin iyileşme sürecinde oluşan izler, güneşten kaynaklanan lekeler, ciltteki siyah noktalar, hormonal değişimlerden ya da yaşlılıktan kaynaklanan lekeler gibi pek çok tür mevcut.

Ciltte oluşan lekelerin tıbbi tedavileri olduğu gibi evde uygulanabilecek yöntemlerle geçirilmesi de mümkün. Özellikle doğal yağlar, hafif lekelerin geçirilmesinde iyi sonuçlar verebilir. Sana bu konuda yardımcı olmak üzere işe koyulduk ve lekelerle savaşma hususunda en etkili yağlarla ilgili bir araştırma yaptık. İşte lavantadan biberiye yağına kadar cilt lekelerini azaltmak için yardımcın olabilecek yağlar:


  • Havuç Tohumu Yağı: Havuç tohumu yağı, antienflamatuar etkilerinin yanı sıra bakteri ve mantarlarla savaşma konusunda da etkili. Üstelik bazı araştırmalar bu yağın yara iyileştirici etkileri olduğunu da gösteriyor. Bu sayede, havuç tohumu yağının yaraların iyileşme sürecinde oluşan lekelerin giderilmesinde fayda göstermesi mümkün.

  • Ylang Ylang Yağı: Özellikle aromaterapide yoğun bir şekilde kullanılan ylang ylang yağının cilt sağlığı üzerindeki olumlu etkileri bilinir. 2015 tarihli bir araştırmaya göre, bu yağ ciltte pigmentasyon artışının oluşmasını engellemeye yardımcı oluyor. Pigmentasyon artışı cildin genelinden daha koyu yerlerin oluşmasına neden olur. Böylece ylang ylang yağı sayesinde ciltteki koyu görünümler azalabilir.

  • Biberiye Yağı: Esansiyel yağlar kategorisinde olan biberiye yağı, pek çok leke kreminin içerisinde kullanılır. Bu yağın cilt renginin eşitlenmesine yardımcı olduğu düşünülüyor. Araştırmalar ise biberiye yağının sivilce oluşumuna neden olan bir bakteriyi etkisiz hale getirdiğini gösteriyor. 

  • Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı, gün geçtikçe daha da popüler olan esansiyel yağlardan biri. Mikrop öldürücü ve iltihap giderici etkileriyle öne çıkan bu yağ, özellikle sivilcelere karşı kullanılır. Çay ağacı yağının yaraların iyileşmesini kolaylaştırdığını gösteren çalışmalar da mevcut. Özellikle UV ışınlarının ciltte yarattığı hasara karşı etki gösteren çay ağacı yağıyla cildini yaşlanmaya karşı koruyabilirsin. 

  • Okaliptus Yağı: Ferahlatıcı kokusuyla sadece koklamanın bile seni rahatlatmaya yeteceği okaliptüs yağının pek çok faydası da bulunur. İltihap giderici etkisi sayesinde ağrıyan sivilcelere iyi gelen bu yağ cildini korumaya yardım eder. Böylece lekelerin oluşma aşamasında onları hafifletecek etkilere sahip bu yağdan da faydalanman mümkün. 

  • Limon otu yağı: Aromaterapide kas ağrılarının giderilmesinde kullanılan limon otu yağının faydaları bununla sınırlı değil. Antimikrobiyal yani mikrop öldürücü etkileriyle sivilcelerle savaşan bu yağ aynı zamanda ciltte bulunan ölü hücreleri temizler. Ölü hücreleri temizlerken de cildinin renginin eşitlenmesine yardımcı olur. 

Püf noktası: Tüm bu yağlar, sivilce ve cilt lekeleri üzerinde oldukça olumlu etkilere sahip olmalarıyla öne çıkıyor. Bununla beraber esansiyel yağları kullanırken dikkat etmen gereken önemli bir nokta var. Bu yağlar keskin olduğu için doğrudan cilde temas ettiğinde yakıcı etki gösterebilir. Özellikle hassas bir cilde sahipsen, tenine sürdüğün her şeyle ilgili hassas davranman gerekebilir. 


Esansiyel yağların tahriş edici etkisini engellemek için taşıyıcı yağlardan faydalanmak mümkün. Taşıyıcı yağ seçiminde de özenli davranmalısın. Özellikle antioksidanlar bakımından zengin, doğal ve soğuk sıkım yağlar tercih sebebi. Badem, argan ve Hindistan cevizi yağları en çok tercih edilen taşıyıcı yağlar arasında.

Güzel Bir Cilt İçin Önce Herby Detox Tea

Cildinin sağlıkla parlamasını istiyorsan önce bedenine iyi bakmalısın. Doğanın şifa dolu gücünü bardağına taşıyan Herby, vücudundaki toksinlerden arınmanı destekleyerek daha zinde hissetmeni sağlayacak harika bir çayla karşında. Herby Detox Tea, içeriğindeki kiraz sapıyla ödem atmana yardımcı olurken, antioksidan zengini yeşil çayla vücut sağlığını destekliyor. Tepeden tırnağa tazelenmeni sağlayan Detox Tea’yi hemen denemeye başla!

 


Kaynakça 


1. https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12906-016-1128-7 

2. https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12906-016-1128-7 

3. https://www.scirp.org/html/5-2701422_52066.htm

4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4534619/

5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17893831/ 

6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26328444/ 

7. https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/essentials-oils-for-acne#our-picks


Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz. Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.