HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Daha Hızlı Bir Metabolizma Bitki Çaylarıyla Mümkün mü?

25-06-2021 09:36
Daha Hızlı Bir Metabolizma Bitki Çaylarıyla Mümkün mü?

Metabolizma nedir? Neden insandan insana değişir ve neden kilo değişimlerimiz üzerinde büyük bir etkisi var? Aslında cevapları basit; yaşamak için enerjiye ihtiyacımız var. Bu enerji yiyeceklerden, içeceklerden gelir ve tüketildikten sonra enerji sağlamaları için bir dönüşüm geçirmeleri gerekir. İşte metabolizma bu dönüşüm sürecini ifade eder. Metabolizma ne kadar hızlıysa o kadar fazla enerji açığa çıkar; yani o kadar fazla kalori harcanır.  

 

Metabolizma hızının insandan insana değişkenlik göstermesinin birçok sebebi var. Örneğin, en temel sebeplerden biri genetik kodların. Kilo almaya yatkın olup olmadığın DNA’na işlenmiş durumda. Cinsiyet de metabolizma hızını etkileyen önemli bir faktör. Genel olarak erkeklerin metabolizma hızı kadınlara göre daha fazladır. Kadınlara göre daha zor kilo alıp, daha kolay vermeleri tam da bu yüzden.  

 

Diğer bir etken ise yaşın. Yaş ilerledikçe hem değişen hayat şartlarına hem hormonlara hem de vücudunun enerji ihtiyacında olan değişimlere bağlı olarak metabolizma hızı düşer. Vücudundaki yağ & kas kütlesi de metabolizmanla yakından ilişkili. Daha fazla kas yapısına sahip insanların daha çok enerji harcadığı, yani metabolizmalarının daha hızlı olduğu bilinen bir gerçek. Yapılan diyetler, hastalıklar, stres, spor, kafein gibi uyarıcı madde içeren gıdalar da metabolizma hızında değişim yaratabilir.

 

Kısaca, metabolizmanı etkileyen pek çok değişken var. Eğer metabolizmanın yavaş olmasından şikâyet ediyor, bu konuda bir desteğe ihtiyaç duyuyorsan, bitkilerin gücünü yardıma çağırabilirsin. Nedir o bitkiler dersen, senin için küçük bir listemiz var. Ama öncelikle hiçbir bitkinin tıbbi tedavi yerine geçmediğini ve metabolizman konusunda kronik sorunlar yaşıyorsan, mutlaka bir doktora gitmen gerektiğini de lütfen unutma. 

 

Zencefil Çayı: Zencefil, eski uygarlıklardan beri metabolik rahatsızlıklar için sıkça kullanılmıştır. Günümüzde bu konuda yapılan araştırmalar devam etse de zencefilin vücut ısısını artırarak metabolizmaya etki ettiği ve tokluk hissi yaratarak da kilo vermeyi desteklediği yönünde gözlemler var. (1) 

Tarçın Çayı: Tarçın, kilo kontrolünü destekleyen, sağlıklı diyet listelerinin vazgeçilmez bileşenlerinden biri. İster baharat olarak yemeklerde ve tatlılarda ister çubuk tarçın olarak içeceklerde kullanılabilen bu lezzetli ağaç kabuğunun yağ yakımını teşvik edip, yağ depolanmasını azalttığı ve metabolizmayı hızlandırmaya yardım ettiği biliniyor. (2) 

Hibiskus Çayı: Halk arasında hatmi çiçeği olarak bilinen hibiskus, nar rengi çiçekleriyle güle benzeyen, oldukça hoş kokulu bir bitkidir. Ekşimsi tatlı bir aromaya sahip hibiskusun karaciğer sağlığını desteklediği ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olduğuna dair sonuç vermiş bazı araştırmalar var. (3) 

Oolong Çayı: Siyah, beyaz, yeşil ve oolong çayının "camellia sinensis” isimli aynı bitkinin yapraklarından elde edildiğini biliyor muydun? Yapılan bir araştırma bu dört çaydan metabolizmayı hızlandırmaya en çok oolong çayının destek olduğunu gösteriyor. (4) 

 

Bazı araştırmalar, yeşil çayın metabolizmayı hızlandırabileceğini ve insanların her gün %3-4 daha fazla kalori yakmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. (*) 

 

Biberiye Çayı: Yemeklere, salatalara ve çaylara kendine has aromasıyla lezzet katan biberiyenin kan şekeri ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardım ettiği, hücrelerdeki glikoz depolarının yakılmasını teşvik ettiği, metabolizmayı düzenlemeye ve kilo vermeye yardım ettiği gözlemlenmiş. (5) 

Roybos Çayı: Roybos son yıllarda adını daha çok duyduğumuz çaylardan biri. Afrika topraklarında yetişen, süpürgeye benzer bir çalı bitkisi olan roybosun yağ hücrelerinin oluşumunu sınırladığı, kilo kaybını teşvik ettiği ve metabolizmayı hızlandırmaya yardım ettiği biliniyor. 

Puerh Çayı: Puerh, geçmişte geleneksel Çin tıbbının gözde çaylarından biriydi. Kontrollü bir şekilde fermente edilen puerh yaprakları daha sonra yuvarlanarak, küçük tabletler haline getirilir, çaylar da bu tabletlerle demlenirdi. Puerh çayının metabolizma için çalıştığı ve mide rahatsızlıklarını yatıştırmaya yardımcı olduğu bilinen en eski faydaları arasında. 

Mate Çayı: Mate çayı dünya çapında popülerlik kazanan bir Güney Afrika içeceği. Sağlık açısından birçok faydası olduğu biliniyor. Kabaktan yapılmış bir bardak ve metal bir pipetle özel bir sunuma sahip bu çayın, tokluk hissi verdiği, yağ yakımını teşvik ettiği bazı araştırmalarda gözlemlenmiş. (8) 

 

Herby ile canlan, hafifle ve rahatla! 

Doğa birbirinden şifalı bitkilerle dolu. Herby olarak bu yararlı bitkileri, en doğal şekilde ve en çok faydayla fincanına doldurmak için birbirinden çeşitli ve lezzetli çaylar hazırladık.  

 

Metabolizmanı hızlandıracak özel harmanlar arıyorsan, arınmana ve tazelenmene yardım ederken, biberiye ve zencefilin gücüyle metabolizmana da iyi gelecek Detox Tea’yi tercih edebilirsin. Yine Herby Fit Tea’de bulacağın biberiye, mate ve zencefilin desteği de metabolizmana iyi gelecek. 

 

Herby’de her ana ve duruma uygun hem ruhuna hem bedenine iyi gelecek bir çay mutlaka var. Çaylarımıza bir göz atarak, aradığın karışımı bulabilirsin. 

 

Kaynaklar: 

(*) https://www.healthline.com/nutrition/green-tea-and-weight-loss#calorie-restriction 

1.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3408800/ 

2. https://www.mariongluckclinic.com/blog/did-you-know-cinnamon-promotes-fat-burning.html 

3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24549255/ 

4. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0899900718311407 

5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23432097/ 

6. https://www.webmd.com/diet/health-benefits-rooibos#1 

7. https://food.ndtv.com/weight-loss/puerh-tea-for-weight-loss-this-is-china-s-best-kept-secret-to-lose-weight-1881642 

8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3315195/ 

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz. 

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir. 

 

 

 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.