HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Diyet Yapmana Yardımcı Olacak Bitki Çayları

17-05-2021 14:25
Diyet Yapmana Yardımcı Olacak Bitki Çayları

Bitki çayları hepimizin mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Herkes her çayı sevmez ama herkesin seveceği bir bitki çayı mutlaka vardır. Zira çay söz konusu olduğunda; geçmişi çok eski medeniyetlere kadar dayanan, demleme şekli ve içine karıştırılan bitkilerin, meyvelerin, köklerin çeşitliliğiyle birlikte, çok zengin içeriğe sahip bir kültürden bahsediyoruz. 

Çaylar nelere iyi gelmiyor ki? Her bitkinin, her çayın şifası da tadı da kendine has ve özel. Bazen sadece keyif almak için yudumladığımız bu leziz çayları, bazen de vücudumuzun desteğe ihtiyacı olduğunda elimize alıyoruz. Mesela; metabolizmayı hızlandırıcı, arındırıcı, canlandırıcı, enerji verici özellikleriyle bilinen çaylara diyet yaparken sıklıkla başvuruyoruz. Eğer sen de şu aralar diyet yapmana yardımcı olacak bitki çayları arıyorsan, hazırladığımız listeye göz atabilirsin.

Biberiye Çayı

Kendine has kokusu ve lezzetiyle, zengin bir aromaya sahip bu bitki, iyi bir idrar söktürücü ve mide dostu olarak biliniyor. Antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık üzerinde de oldukça etkili. Bu özellikleriyle diyet için ideal çaylardan biri haline geliyor. (1)

Maydanoz Çayı

Salatalardan hamur işlerine, çorbalardan yemeklere kadar pek çok yerde lezzetiyle damaklara hitap eden maydanoz, çay olarak kullanıldığında da harikalar yaratıyor. Ödem attırıcı özelliğiyle detoks yapmak için ilk başvurulan bitkilerden biri. Antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle de bağışıklık sistemi için güçlü bir destekleyici. (2)

Yeşil Çay

Yeşil çay günümüzdeki popülaritesini kesinlikle hak ediyor. Vücut için sayısız faydası bulunan bu bitkinin metabolizmayı hızlandırdığı, yağ yakmayı uyardığı, yağ dokularının büyümesini yavaşlattığı, iştahı azalttığı biliniyor. Bu özellikleriyle diyet yapanlar için mükemmel bir seçenek. Bunun yanı sıra güçlü bir antioksidan kaynağı olan yeşil çayın cilt sağlığına iyi geldiği, kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olduğu, beynin işlevlerini iyileştirdiği de gözlemlenmiş. (3)

Karahindiba Çayı

Baharın gelişini müjdeleyen bu güzel çiçeği biliyorsun, peki ya faydalarını? Kan dolaşımını ve sindirim sistemini düzenler, ödem attırır, idrar söktürür, bağışıklığı güçlendirir, yorgunluğa iyi gelir. Bu özellikleriyle diyet yapanlar için ideal bir bitki olan karahindibanın daha birçok yararı var. (4)

 

"Karahindiba sadece insanlar için değil hayvanlar için de çok cazip bitki. Doğada kuşlar, domuzlar, keçiler, tavşanlar için iyi bir besin kaynağı olan bitkinin çiçekleri de arılar için nektar sağlıyor.”

 

Mate Çayı

Mate, içeriğinde bolca kafein bulunduran bir bitki. Yağ yakımını hızlandırıyor, tokluk hissi yaratıyor, enerjiyi artırıyor, kalp sağlığını iyileştiriyor. Diyet için aklında mutlaka bulunması gereken bitkilerden biri. (5)

Yabanmersini Çayı

Kendine özgü lezzetiyle çok sevilen bu minik meyve, güçlü bir vitamin ve mineral deposu olarak biliniyor. Ayrıca düşük kalorisi ve yüksek lif içeriğiyle hem taze meyvesiyle hem de kurusundan demlenen bitki çayları kilo vermeye yardım ediyor. (6)

 

"Yaban mersininin tarihinin 13.000 yıldan daha eski olduğu tahmin eden botanikçiler, onu dünyada yaşayan en eski şeylerden biri olduğunu düşünüyor." (*)

 

Zencefil Çayı

Zencefil kökü, bin yıllardır şifa için yaygın olarak kullanılan bitkilerden biri. Toz haline getirilmiş zencefil, mutfaklarda sıklıkla baharat olarak kullanılıyor. Tadı ve kokusuyla benzersiz bir aromaya sahip olan zencefil, sindirim sistemini desteklemesiyle, metabolizmayı hızlandırması ve toksinlerin atılmasını sağlamasıyla da diyetlerin vazgeçilmez parçalarından biri. (7)

Daha Güçlü Bir Etki İçin Diyetini Herby ile Destekle

Zencefil tadını seviyor, doğanın eşsiz aromalarını yudumlarken, diyetine de faydalı olsun istiyorsan, Herby Detox Tea aradığın çay. Eğer biberiyenin şifalı gücünden yararlanmak istiyorsan, elma sirkesi ve leziz bitkilerle harmanlanan Herby Fit Tea ve Fit Tea Kırmızı Meyveli tam sana göre. Belki de metabolizmanı canlandırmaya ihtiyacın var. O zaman Herby Skinny Tea’yi denemelisin. Mate çayının pozitif desteğini merak ediyorsan, Herby Fit Tea, Detox Tea ve Skinny Tea’nin özel harmanında bu gücü bulacaksın.

Bitki çayları mucizelerle dolu. Ancak "azı karar çoğu zarar” sözünü unutmamakta da fayda var. Kararında kullanıldığında vücudun için çok yararlı olacak bu bitki çayları aşırıya kaçıldığında zarar verici olabilir. 

 

Kaynaklar:

(*)http://www.columbia.edu/itc/cerc/danoff-burg/invasion_bio/inv_spp_summ/Taraxum_officinale.htm

1- https://www.flushinghospital.org/newsletter/the-health-benefits-of-rosemary/#:~:text=Rosemary%20is%20a%20rich%20source,alertness%2C%20intelligence%2C%20and%20focus.

2- https://www.verywellhealth.com/parsley-for-better-digestion-88688

3- https://www.medicalnewstoday.com/articles/269538#benefits

4- https://www.healthline.com/nutrition/dandelion-benefits

5- https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1750-3841.2007.00535.x

6- https://www.huffingtonpost.ca/2017/02/14/blueberries-weight-lost_n_14742970.html

7- https://www.medicalnewstoday.com/articles/265990

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.