HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hangover Belirtilerini Yatıştıracak Özel Tarifler

04-08-2021 11:04
Hangover Belirtilerini Yatıştıracak Özel Tarifler

Hangover belirtileriyle güne merhaba dedin mi hiç? Bütün gece uyuduğuna eminsin; öyleyse nerede toplamış olman gereken enerji? Başın vücuduna ağır geliyor sanki; bütün eklemlerin isyanda. Midenin ve başının oyun hamuru gibi şekilden şekle girdiğine eminsin. Oysa bir gece önce nasıl da keyifliydin!

Partiyi biraz fazla kaçırdığını ve kötü bir hangover (akşamdan kalma) ile uyandığını fark ettiğinde, yapmak isteyeceğin son şey bir şeyler içmek olabilir. Ancak güzel bir detoks içeceği fazla mesaiye kalan karaciğerini dinlendirmenin ve kaybettiğin suyu kazanmanın en iyi yollarından biridir.

Hangover’ı tamamen ortadan kaldıracak sihirli bir iksir henüz bulunmamış olsa da paylaşacağımız 5 özel tarif sayesinde hangover etkilerini büyük ölçüde ortadan kaldırabilirsin. Bu detoks kürleriyle güne başladıktan sonra, bol bol su içmenin de hangover halinden daha hızlı çıkmanı sağlayacağını unutma.

Hazırsan, hangover sorununu azaltacak tariflerimizi paylaşıyoruz:

 

Domates Suyu

Malzemeler:

4 adet orta boy domates

Bir tutam tuz (Sadece tatlandırmak ve vücuda kaybettiği tuzu kazandırmak için. Çok fazla tuz katmaksa vücudunun su tutmasına neden olacaktır.)

Bir tutam kekik

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blender veya rondoya koy ve tamamen sıvı hale gelinceye karıştır. İşte bu kadar!

Nasıl yardımcı olur: Araştırmalar domatesin karaciğer sağlığını destekleyecek birçok bileşiğe sahip olduğunu gösteriyor. Aşırı alkol alımının ardından ortaya çıkabilecek karaciğer hasarına karşı koymak için domates tüketmek bu açıdan tavsiye ediliyor. (*) Yani domates suyunu sadece hangover belirtilerini ortadan kaldırmak için değil karaciğer sağlığını korumak için de tercih edebilirsin.

 

Zencefilli Limonata

Malzemeler:

2 adet limonun suyu

1 dolu çay kaşığı zencefil

2 su bardağı su

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri büyük bir bardağa veya bir sürahiye koyarak karıştır.

Nasıl yardımcı olur: Limon bol miktarda C vitamini içerir. Harika bir antioksidan kaynağı olan zencefil de ayrıca vitamin ve mineral desteği de sağlar. (**) Mide bulantısı giderici özelliği bulunan zencefil, hangover sürecinde yaşanan tatsız mide problemlerini atlanmanı da kolaylaştırır. 

"Şekersiz limonata mı olurmuş” diyebilirsin. Haklısın ama unutma, alkolün karaciğerinde yarattığı yorgunluğu gidermeye çalışıyoruz. Bu nedenle insülin dengesini bozan şeker tüketiminden mümkün mertebe uzak durman önemli. Ancak şekersiz limonata içemezsen, az miktarda esmer şeker ekleyebilirsin.

 

Armutlu Smoothie

Malzemeler:

1 adet büyük yeşil armut

1 adet limonun suyu

½ demet maydanoz

(İsteğe göre) bir parça taze zencefil

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blender veya rondoya koyduktan sonra, tamamen sıvı hale gelinceye kadar karıştır.

Nasıl yardımcı olur: Armut, bir C vitamini deposudur ve bolca antioksidan içerir. (***) Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan armutla ilgili yapılan son araştırmalara göre, alkolün vücuttan atılmasını da kolaylaştırıyor. Maydanoz ise doğal bir ödem söktürücü olarak bilinir. Toksinlerin vücudundan daha hızlı atılmasına yardımcı olur. 

 

Yeşil Soda

Malzemeler:

1 şişe doğal maden suyu

1 limonun suyu

4 -5 dal taze nane

2 orta boy salatalık

Hazırlanışı: Salatalık, taze nane, tuz ve limon suyunu blenderda sıvı hale gelene kadar karıştır. Daha sonra bu karışıma maden suyunu da ekle.

Nasıl yardımcı olur: Maden suyu, içeriğindeki bikarbonat sayesinde şişkinlik, hazımsızlık, mide bulantısı sorunlarına yardımcı oluyor. Ancak yeşil sodanın esas kahramanının salatalık olduğunu belirtelim. %95’i sudan oluşan salatalık, vücudunun alkol sonrası kaybettiği suyu geri kazanmasına yardım eder.

Lezzeti artırmak için karışıma bir miktar tuz da ekleyebilirsin ancak maden suyunun içeriğinde sodyum bulunduğunu unutma. Tuz tüketiminin sorun yaratacağı bir sağlık problemin varsa, buna özellikle dikkat etmelisin.

 

Kerevizli Bloody Mary

Malzemeler:

2 büyük boy taze domates

1 limonun suyu

1 kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kereviz tozu

½ çay kaşığı tuz

(İsteğe göre) acı sos

(İsteğe göre) karabiber, kırmızı biber

Yapılışı: Domateslerin kabuklarını soy (Soyulmuş domates lezzet açısından daha iyi olacaktır ancak arzu edersen kabuklarıyla da kullanabilirsin).  Diğer malzemelerle birlikte blenderda karıştır. Damak zevkine göre bir miktar acı sos da ekleyebilirsin.

Nasıl yardımcı olur: Domatesin karaciğer sağlığını desteklediğini belirtmiştik. Kerevizin ödem giderici etkisinin de yardımıyla Virgin Bloody Mary hangover sorununu gidermen için lezzetli bir çözüm. Lezzetini artırmak istersen aşırıya kaçmamakla birlikte bir miktar acı sos ve baharat da katabilirsin ancak fazla baharatın mide ağrısına sebep olabileceğini hatırlatalım.

 

Güne bir fincan Herby Hangover Tea ile başla!

Keyifli bir gecenin ardından güne akşamdan kalma belirtileriyle başlamanın ne kadar zor ve can sıkıcı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden seni hangovera karşı destekleyecek, güne tazelenerek başlamanı sağlayacak çok özel bir çay hazırladık: Herby Hangover Tea! İçeriğindeki yeşil çay, karanfil, zencefil, rezene, tıbbi nane, limon kabuğu, bamya çiçeğiyle bitkilerin iyileştirici gücünü fincanına taşıyan bu  çayla, hangover belirtilerini yatıştırabilir ve bu sürecini çok daha hızlı bir şekilde atlatabilirsin.

 

Kaynaklar:

(*) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14709902/

(**) https://www.medicalnewstoday.com/articles/265990#benefits

(***) https://www.mensjournal.com/food-drink/pears-can-prevent-hangovers-and-help-you-lose-weight/

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.