HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kayısılı Herby ile Alternatif Çaylı Kek Tarifi

16-05-2022 12:08
Kayısılı Herby ile Alternatif Çaylı Kek Tarifi

Tatlısız yapmak oldukça zordur ve çaylı kek en leziz tatlılardan biridir. Ancak uygulanan diyetin başarıya  ulaşmasının temel koşullarından birinin yaşam tarzı değişikliği olduğunu hepimiz biliriz. Lezzetli tatlılar ve kekleri diyetimize uyarlayarak onlardan mahrum kalmadığımızda ise hem sağlıklı beslenebilir hem de verdiğimiz kiloları koruyabiliriz. Peki sana diyetini bozmadan tüketebileceğin sağlıklı bir çaylı kek tarifimiz var desek ne dersin? 

Herby’nin enfes kayısılı çayı ile şekersiz bir kek tarifi hazırladık. Bu keki tattıktan sonra klasik çaylı kek tarifini hiç düşünmeden bir kenara bırakacaksın. Hem sağlıklı hem de lezzetli tarifimize geçmeden önce seni Herby Detox Tea Kayısılı hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

Herby Detox Tea Kayısılı

Hem sağlıklı hem de lezzetli kekimizin başkahramanı Herby Detox Tea kayısılı lezzetli ve besleyici bitkilerden oluşuyor. Herby’nin kayısılı çayında kayısı suyunu birbirinden sağlıklı bitkilerle bir araya getirdik. Kayısı suyu, yeşil çay, ısırgan otu, rezene, tıbbi nane ve mate gibi bitkilere zencefil, tarçın ve kayısı aroması ile son bir dokunuş yaptık.

Çayımızın baş kahramanı kayısı A ve E, polifenoller ve flavonoidler gibi antioksidanlardan zengin. (1) Herby Detox Tea Kayısılı’nın şifa kaynağı bitkilerinden ısırgan otu da A ve C vitaminleri, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum ve potasyum mineralleri ve birçok antioksidan içeriyor. (2) Yeşil çay ise birçok bilimsel araştırmaya göre vücutta iltihabı azaltıyor ve kilo kontrolüne yardımcı oluyor. (3) Sindirimi doğal olarak rahatlatmasıyla bilinen rezene, bağırsakların çalışmasını artırarak kilo kontrolüne yardımcı oluyor. (4) İştahı azaltan ve metabolizmanı hızlandırarak kilo vermene katkıda bulunan matenin de hakkını yememek lazım. (5)

Şimdi gelelim enfes kayısılı Herby ile çaylı kek tarifimize.

Kayısılı Herby ile Çaylı Kek Tarifi

Kayısılı Herby’den esinlendik ve senin için alternatif ancak bir o kadar da lezzetli bir çaylı kek tarifi hazırladık. Kayısı en hafif ve lezzetli meyvelerden. Kayısı suyu ve çeşitli bitkilerden oluşan detox çayı ve kuru kayısı ile hazırlanan bu kekin lezzetine bayılacaksın. Bu çaylı kek tarifinin içerisinde hiç şeker olmasa da doğal balla ve kuru kayısı ile nefis oluyor.

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı yulaf unu

1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Üzeri için:

1 su bardağı demlenmiş Herby Detox Tea Kayısılı

3 çorba kaşığı bal

Yapılışı:

Öncelikle derin bir kaba 3 yumurtayı kırıyoruz. Her kek tarifinde olduğu gibi yumurtaların oda sıcaklığında olması özellikle önemli. Esasen kekin içerisine koyduğun tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin iyi kabarması, pişmesi ve kıvamlı olması açısından önemli. Bu yüzden çaylı kek tarifine başlamadan en az birkaç saat önce dolaptaki tüm malzemeleri dışarı çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini sağlamayı unutma.

Kırdığımız yumurtaları 4-5 dakika köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağı ve sütü  katıp mikser ile karıştırıyoruz. Son olarak kuru malzemelere geçiyoruz. 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu ekliyoruz. Hamur homojen olarak karışana kadar iyice çırpıyoruz. Çırptıktan sonra küp şeklinde doğradığımız bir çay bardağı kuru kayısımızı kekimize karıştırıyoruz. Eğer kayısının yoğun lezzetini hissetmek istiyorsan 1 çay bardağı kuru kayısı miktarını arzuna göre artırabilirsin. Kuru kayısı, çaylı kek tarifindeki şeker ihtiyacının doğal olarak karşılanmasındaki ilk adım. Kuru kayısı ile doğal meyve şekeri ile tatlandırdığımız kekimizi, piştikten sonra ekleyeceğimiz ballı Kayısılı Detox Tea ile ikinci kez tatlandıracağız.

Kek harcımızı tamamen hazırladıktan sonra orta boy bir kek kalıbını yağlıyoruz. Yağladığımız kek kalıbına hafif hafif un serpiştiriyoruz. Serpiştirdiğimiz un sayesinde kekimiz yapışmayacak ve piştikten sonra kolayca kalıptan çıkacak. Yağladığımız tepsiye kek hamurunu döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 ila 45 dakika kadar pişiriyoruz. Senin fırınında süre bir miktar değişebilir. Bu nedenle kendi fırınına göre ufak ayarlamalar yapman gerekebilir.

Kekimiz piştikten sonra Herby Detox Tea Kayısılı çayı 1 bardak sıcak suda demliyoruz. Demlediğimiz çay biraz ılınınca içerisine 3 çorba kaşığı bal karıştırıyoruz ve soğumuş olan kekin üzerine döküyoruz. Kayısılı Herby’ye karıştırdığın balın miktarını damak zevkine göre değiştirebilirsin. Ancak çok fazla veya çok az miktarda kullanılan balın, kekin tadını olumsuz etkileme riskini göz önünde bulundur.

Enfes şekersiz çaylı kek tarifimiz hazır! Bal miktarını arzuna ve damak tadına göre değiştirebilirsin. Balın kekin içerisinde pişmemesi özellikle dikkat etmen gereken bir nokta. Bal kekin içerisinde piştiği takdirde ortaya kanserojen maddeler çıkabilir. Aynı şey hamur işlerini tatlandırmak için sıkça kullanılan pekmez için de geçerli. Bu nedenle balı pişireceğimiz kek hamurunun içine değil, Herby kayısılı çayın içerisine karıştırarak kekimizin üzerine döküyoruz. Ayrıca diyetine sadık kalmakta kararlıysan kullandığın balın doğal olmasına da mutlaka dikkat et. 

Herby Çayları: Sağlığın Adresi ve Lezzeti

Bitki çayları harika birer vitamin ve mineral kaynağı olmakla kalmıyor birçok antioksidan da içeriyor. Herby ailesi olarak bitkilerin şifalı gücünden en etkin şekilde yararlanman için işe koyulduk ve birbirinden harika bitki çayları hazırladık. Herby’nin bitki çaylarının hepsi birbirinden lezzetli lakin Detox Tea Kayısılı’yı keşfetmeden en sevdiğin Herby çayına karar verme. Henüz denemediysen Herby Detox Tea Kayısılı ile tanışmanın tam vakti!

 

Kaynakça

1)  https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171697/nutrients

2)  https://www.healthline.com/nutrition/stinging-nettle#TOC_TITLE_HDR_3

3)  https://cmjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/1749-8546-5-13

4)  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2927017/

5)  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3315195/

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.