HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kış Çayı Arayanlara Üç Öneri: Herby Defense Tea, Bodyguard Tea ve New Year Tea

01-12-2022 12:44
Kış Çayı Arayanlara Üç Öneri: Herby Defense Tea, Bodyguard Tea ve New Year Tea

Kış mevsiminin iyiden iyiye kendisini hissettirmeye başladığı şu günlerde en leziz ve sağlıklı bitki çaylarının peşine düşmenin tam vakti. En iyi kış çaylarını bulmak için bu mevsimde vücudunu desteklemeye yardımcı olacak bitkileri de iyi bilmek büyük önem taşıyor. İçerisinde kuşburnu, yeşil çay, karanfil ve nane başta olmak üzere pek çok sağlık dostu bitki barındıran bu kış çaylarından öne çıkanları senin için mercek altına aldık. İşte kış çayı arayanlara Herby’den öneriler:

Herby Defense Tea

Herby’nin en sevilen çaylarından Defense Tea, bu popülaritesini fazlasıyla hak ediyor. İçerisinde kış aylarının vazgeçilmez desteği kara mürver ve bağışıklık sisteminin fonksiyonunu desteklemeye katkıda bulunan C vitamini ve çinko saklı. Ayrıca bamya çiçeği, kuşburnu, tarçın, zencefil ve yaban mersini de bağışıklığı desteklemeye katkıda bulunuyor. 

Yüzyıllardan beri geleneksel tıpta enfeksiyonlarla savaşmak için kullanılan kara mürver meyvesinin içerisinde C vitamini, antosiyaninler ve fenolik asitler bulunuyor. Afrika’dan gelen şifalı bir bitki olan bamya çiçeği de kırmızı rengini aldığı antosiyanin isimli maddeler bakımından zengin. Vücudu koruyan antioksidanları bol miktarda içeren bu bitki, kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri. A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra beta-karoten ve likopen isimli antioksidanları da yüksek oranda içeren kuşburnu, Defense Tea’nin en güçlü bitkileri arasında. Maydanozgiller familyasından gelen rezene ise C vitamini, magnezyum, kalsiyum ve demir bakımından zengin bir bitki. Yoğun besin maddesi içeriğiyle rezenenin de bağışıklık sistemine olumlu etkileri bulunuyor.

Herby Defense Tea’nin içerisindeki diğer bitkiler de benzer içerikleri sayesinde kış aylarında ihtiyaç duyduğun desteği sağlıyor. Bitkilerin yanı sıra doğrudan çinko ve C vitamini eklenmiş olması ise Defense Tea’yi en özel kılan niteliklerden biri. Araştırmalar çinko ve C vitamini takviyelerinin soğuk algınlığı da dâhil olmak üzere üst solunum yollarıyla ilgili rahatsızlıkların giderilmesine destek olduğunu ve bu rahatsızlıkların belirtilerini azalmasına katkı sunduğunu destekliyor. 

Herby Bodyguard Tea

Herby’nin bitki çaylarının en leziz ürünlerinden biri de Bodyguard Tea. Tam da isminin çağrıştırdığı üzere bu çay, vücudunu bir kalkan misali koruyor. İçerisinde ekinezya, roybos, melisa ve nane başta olmak üzere birçok şifalı bitki barındıran Herby Bodyguard Tea, aynı zamanda C vitamini destekli. Bu zengin içerik, portakal lezzetiyle Bodyguard Tea'nin içimini daha da keyifli hale getiriyor. 

Bodyguard Tea’nin başlıca kahramanlarından biri olan ekinezya, bilindiği üzere, tam bir kış çayı bitkisi. Bilimsel araştırmalar ekinezya çayı sayesinde vücudumuzda enfeksiyonla mücadele eden T hücrelerinin sayısının arttığını gösteriyor. Son zamanların en popüler bitkilerinden roybosun da bağışıklık sistemi üzerinde kayda değer etkileri bulunuyor. Bilimsel araştırmalar roybosun vücudun hastalıklarla savaşma kabiliyetini desteklediğini gösteriyor. Daha çok rahatlatıcı ve gevşetici etkileriyle bilinen melisa çayı da benzer şekilde bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip. Araştırmalar, melisanın bağışıklığı harekete geçirici özellikleri olduğunu doğruluyor. Bunların dışında, hem baharat olarak hem de tıbbi faydalarıyla öne çıkan nanenin içerisinde bulunan fenolik bileşikler sağlığa yönelik pek çok fayda sunuyor. 

Herby Bodyguard Tea’nin içerisindeki tüm bitkiler, detaylı araştırmaların sonucunda seçildiler. Bitkilerin yanı sıra, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan C vitamini katkısı sayesinde Bodyguard Tea daha da güçlü. Her yudumda portakalın rahatlatıcı kokusunu hissedebileceğin bu çay, kış akşamlarının vazgeçilmezi olmaya aday. 

Herby New Year Tea

Yeni yıl coşkusunu yansıtan Herby New Year Tea, hem lezzetiyle hem de vücudun üzerindeki faydalarıyla öne çıkıyor. İçerisinde başta yeşil çay, zencefil, karanfil ve karabiber olmak üzere birçok bitki bulunduran New Year Tea, sadece yılbaşı akşamı değil tüm kış içilecek kadar etkili ve lezzetli olmayı başarıyor. Karamel, vanilya ve Chai ile lezzetine lezzet katan Herby New Year Tea’yi, yılbaşı şölenine eşlik ettikten sonra, kış boyu elinden düşürmeyeceksin.

Yeşil çay hastalıklara karşı etkili olan polifenoller ve antioksidanlarla dolu olduğu için en çok içilen bitki çayları arasında bulunuyor. Bilimsel araştırmalar, yeşil çayın bağışıklığı desteklediğine ve hatta virüslerin çoğalmasını engelleyici özellikler gösterdiğine işaret ediyor. Yeşil çayın aynı sıra, antik çağlardan beri hem baharat olarak kullanılan hem de insan vücuduna faydalarıyla bilinen zencefil, Herby New Year Tea’ye lezzet ve sağlık katıyor. Antioksidan etkiler gösteren zencefil, bağışıklık sistemini de destekliyor. Bir baharat olarak kullanımıyla bilinen karanfil de bağışıklık sistemi üzerinde önemli etkilere sahip. Geleneksel Çin Tıbbı’nda önemli bir yeri olan karanfil, bilimsel araştırmalara göre, vücuttaki iltihabın azalmasına ve bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Herby New Year Tea, bu etkili içeriğiyle lezzetli olduğu kadar faydalı da bir kış çayı olduğunu gösteriyor. Yeni yıla nasıl girersen öyle geçermiş derler ya, Herby New Year Tea de sana sağlık ve esenlik getirmek üzere geliştirildi.

Defense Tea, Bodyguard Tea, New Year Tea kış çaylarının desteğiyle daha iyi hissedeceğin bir kış mevsimi seni bekliyor. Kış aylarının soğuk ve yağmurlu günlerinde evde kitabını okurken, çalışırken veya film izlerken sana eşlik edecek Herby çaylarını denemediysen şimdi tam vakti!


Kaynakça

1.     https://health.clevelandclinic.org/is-elderberry-really-an-effective-cold-and-flu-cure/

2.     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5613902/

3.     https://www.healthline.com/nutrition/rose-hips#nutrition

4.     https://www.verywellfit.com/carb-info-for-fennel-2241773

5.     https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16373990/

6.     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2362099/

7.     https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11758901/

8.     https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15080594/

9.     https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16767798/

10.  https://www.healthline.com/health/immune-boosting-green-tea-used-3-ways#benefits-of-green-tea

11.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/

12.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8036487/

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.