HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Selülit Nasıl Geçer? Selüliti Azaltan Yağlar ve Besinler Nelerdir?

28-06-2022 12:29
Selülit Nasıl Geçer? Selüliti Azaltan Yağlar ve Besinler Nelerdir?

Selülit Nedir?

Kadınların korkulu rüyası selülit aslında zararsız bir cilt sorunu. Her ne kadar estetik kaygılar sebebiyle olumsuz bir durum olarak etiketlense de bu sorun fiziksel olarak bize zarar vermez. Uyluk, mide ve kalçalarda görünen yağ birikimleri olan selülit cildin pütürlü görünmesine neden olur. Neredeyse kimse kalça ve karın bölgesinde portakal kabuğu görüntüsü şeklinde de ifade edilen bu çukurlu görüntüyle karşılaşmak istemez.

Selülit oldukça yaygın bir sorundur. Ergenlik döneminden sonra kadınların %80 ila %90'ında erkeklerin ise %10'dan azında selülit oluşur. Birçok kadının muzdarip olduğu bu durumun kesin nedeni ise hala net olarak bilinmiyor. Fakat selülit oluşma ihtimalini artıran birtakım faktörler mevcut. Öncelikle genetik, yaş ve cinsiyet önemli etkenler arasında bulunuyor. 

Vücudumuzdaki yağ miktarının fazla olması da selülit oluşumuna yol açabilir. Özellikle yaşlandıkça cildin elastikiyetini kaybetmesi bu soruna zemin hazırlarken kilo alımı da selüliti belirgin hale getirebilir. Selülit, obeziteden muzdarip bireylerde daha belirgin olmasına rağmen zayıf kişilerde de fark edilebilir düzeyde olabilir. 

Selülitin kadınlarda erkeklere göre neden daha fazla ortaya çıktığı da merak edilen konulardan arasında. Bu konuda birkaç teori var. İlk teori kadın ve erkeklerin deri altı bağ dokusu arasındaki farklılıklar ve bir başka teori ise kadınlarda östrojen miktarının yüksek olması. Kadınlarda bu sorunun ergenlik ve hamilelikle beraber ortaya çıkması da bu teoriyi destekler nitelikte.

Selülit Nasıl Geçer?

Selülitin kesin bir tedavisi olmasa da azalmasını sağlayacak birçok prosedür var. Bu prosedürlerinden en etkili olanları senin için inceledik. Gel beraber ‘’selülit nasıl geçer’’ sorusuna cevap vermeye çalışalım.

Akustik Dalga Tedavisi

Kısaca AWT (Acoustic Wave Therapy) olarak adlandırılan bu tedavi, akustik ses dalgalarını kullanarak selülitle savaşır. Vücutta sorunlu bölgelerdeki bağ dokunun titretilmesiyle uygulanan bu yöntem, güvenli ve ağrısız olmasıyla en çok tercih edilen selülit tedavilerinden biri. Titreşim neticesinde kolajen üretimini artırmak ve cilt dokusunun görüntüsünü iyileştirmek amaçlanır. Bu tedaviden fayda görmek için birden fazla seans yaptırman gerekli. 

Kriyolipoliz

Kriyolipoliz en sık başvurulan selülit tedavilerinden biri. Cildin altında bulunan yağ hücrelerinin dondurulması prensibine dayanan bu uygulama, basit bir prosedür. Yağ hücreleri donduğu zaman parçalanır ve böylece vücudumuzdaki yağ kütlesinde azalma meydana gelir. Yağ hücrelerinin soğuğa karşı duyarlı olması sayesinde işe yarayan bu uygulamadan fayda görmek için en az üç dört ay devam etmen gerekli. 

Kuru Fırçalama

Kuru fırçalama yöntemini ev ortamında rahatlıkla gerçekleştirebilirsin. Bilimsel olmaktan ziyade bir ev uygulaması olan bu teknik kan ve lenf akışını uyararak yeni hücre büyümesini teşvik edebilir. Kuru fırçalama son derece kolay bir şekilde uygulanabilir. Sadece cildin kuruyken beş dakika kadar lif veya keseyle fırçalaman gerekir. Uygulamayı selülitin başladığı ayak bileklerinden yukarı doğru yapabilirsin. Genellikle dairesel hareketlerle fırçalama yaptıktan sonra duş alarak kuru fırçalamayı sonlandırabilirsin 

Mikrodermabrazyon

Mekanik cilt yenileme olarak da bilinen mikrodermabrazyon, cildin kontrollü bir şekilde hasara uğratılması sonucu yeni cilt tabakası oluşturulması prensibine dayanır. Özel bir aletin kullanıldığı işlemde cildin dış tabakasının yenilenerek kolajen üretiminin artması sağlanır. Bu işlem selülit tedavisi haricinde özellikle yara izleri ve güneş lekeleri için tercih edilir. 

Egzersiz

‘’Selülite ne iyi gelir’’ sorusuna verilebilecek en etkili cevaplardan biri de egzersiz. Egzersiz, vücut yağlarında azalma sağlayarak selülitin belirginliğinin azalmasına da yardım eder. Egzersiz yaparken aerobik ve kuvvet antrenmanlarını bir arada yapmalısın. Böylece yağ yakarken kaslarını güçlendirebilirsin. Vücut kas oranın arttıkça sıkılaşır ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edersin. 

Selüliti azaltan yağlar ve besinler nelerdir?

Selüliti mucizevi bir şekilde geçirebilecek bir besin veya yağ olmasa da bazı gıdalar vücudumuz üzerinde yağ yakıcı veya zayıflamaya yardımcı etki göstererek selülitin azalmasına katkıda bulunabilir.

Elma sirkesi: Son zamanların sağlık reçetelerinde sıklıkla görmeye alıştığımız elma sirkesi kilo vermeye yardımcı olarak selülitin azalmasını sağlayabilir. Elma sirkesinin genellikle suyla karıştırılarak, seyreltilmiş bir biçimde içilmesi tavsiye edilir. Bunun için günde üç kez aç karnına 1 çorba kaşığı elma sirkesi içebilirsin. Elma sirkesi ve su karışımını eşit miktarda kullanabileceğin gibi su oranını daha fazla da tutabilirsin. 

Hindistan cevizi yağı: Cildi nemlendiren ve yumuşatan Hindistan cevizi yağı da selülit görüntüsünü azaltabilir. Ancak bunun için Hindistan cevizi yağını yemek yerine cildine sürmelisin. Nemlendirici olarak mineral yağlar kadar başarılı olabilen bu yağ, cildinde hoş bir koku da bırakır. Selülit önleyici yağ olarak hindistan cevizi yağını denemelisin. 

Greyfurt: Greyfurt da tıpkı elma sirkesi gibi kilo verme konusunda yardımcı olarak selüliti azaltabilir. Greyfurt vitamin dolusu bir meyve olmasının yanı sıra antioksidanlar açısından da son derece zengindir. Yüksek lif içeriğine de sahip olan bu meyve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler kilo vermeye yardımcı olur. Bu sayede selülit görününümü azaltma konusunda da yardımcı olabilir. 

Nar: Narın selülit üzerindeki etkisi kan akışını artırmasıyla ilgili. Bu tatlı ve lezzetli meyve polifenoller olarak isimlendirilen antioksidanlar açısından oldukça zengin. Kan akışını artırarak kas dokusunda daha iyi oksijenlenme sağlayabilen bu meyve, selülit görüntüsünün azaltılmasına da yardımcı olabilir. 

Spirulina: Son zamanların gözdelerinden, bir su yosunu türü olan spirulina da kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Aslında mavi yeşil bir alg olan spirulina, iştah kesici özelliği sayesinde kilo vermene katkı sağlayabilir.

Bunların dışında bol su içmek ve ödem atmaya yarayan bitki çaylarını tüketmek de selülit oluşumunu engeleyecektir. 

Herby Fit Shot ile Formda Kal! 

Diyet ve egzersiz bir bütün olarak çalışır ve seni formda tutar. Fit olmak kısa bir sürecin değil bir yaşam tarzının sonucudur. Sen de fit kalmak istiyorsan yediklerinden içtiklerine kadar her şeyi yeniden düşünmeli, tercihini sağlıklı seçeneklerden yana kullanmalısın. Herby olarak hazırladığımız faydalı çaylar ve shot’larla sağlıklı tercihlerde bulunmanı destekliyoruz. Örneğin, Herby Fit Shot diyetini tamamlayan bitki özleri ve organik soğuk sıkım meyve ve sebzeleri bir araya getiriyor. Üstelik hiçbir koruyucu, katkı maddesi ve şeker içermiyor. Maydanoz, matcha, elma sirkesi, zencefil, nane, spirulina ve daha birçok bitki ve sebzenin hayatına sağlık ve zindelik getirmesine izin ver! Herby Fit Shot’ı henüz denemediysen şimdi tam zamanı!


Kaynakça

1.       https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/17694-cellulite

2.       https://frankinstitute.com/acoustic-wave-therapy-what-is-it-and-what-does-it-do/

3.       https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4444424/

4.       https://www.healthline.com/health/cellulite#home-remedies

5.       https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/microdermabrasion

6.       https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cellulite/diagnosis-treatment/drc-20354949

7.       https://www.healthline.com/health/cellulite#lifestyle-changes

8.       https://www.researchgate.net/profile/Vermen-Verallo-Rowell/publication/8009961_A_Randomized_Double-Blind_Controlled_Trial_Comparing_Extra_Virgin_Coconut_Oil_with_Mineral_Oil_as_a_Moisturizer_for_Mild_to_Moderate_Xerosis/links/570e072d08aed31341cf91cf/A-Randomized-Double-Blind-Controlled-Trial-Comparing-Extra-Virgin-Coconut-Oil-with-Mineral-Oil-as-a-Moisturizer-for-Mild-to-Moderate-Xerosis.pdf

9.       https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2006.9.49

10.    https://www.healthline.com/nutrition/foods-that-increase-blood-flow#TOC_TITLE_HDR_3

11.    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7061888/

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.