HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Enerji Akışıyla Gelen Şifa: Reiki Nedir?

04-06-2021 08:43
Enerji Akışıyla Gelen Şifa: Reiki Nedir?

Reiki nedir sorusuna verilebilecek en genel cevap, iyileşmeyi destekleyen, stresi azaltıp, rahatlamayı sağlayan bir enerji terapisi olduğu yönünde olabilir. Her ne kadar "Reiki” terimi, Japoncada "evrensel ruh” anlamına gelen "rei” ile "yaşam enerjisi” anlamına gelen "ki” sözcüklerinden türetildiği için bu topraklarda doğmuş bir Japon tekniği zannedilse de aslında bu terapi şekline benzer enerji terapileri, dünyanın dört bir yanında çok eski zamanlardan beri kullanılıyor. 

Reiki’nin amacı nedir?

Reiki’nin özü, evrensel bir yaşam enerjisinin varlığı ve hepimizin bu büyük enerji ağının bir parçası olduğumuz üzerine kurulmuştur. Evrensel enerjinin hem insanlar arasında hem de kişilerin çevreleriyle değiş tokuş halinde olduğu, ayrıca her insanın belli bir enerjiyle doğduğu düşünülmüştür. Bu çerçevede "enerjisi düşük insan” tanımı Reiki için önemlidir. Çünkü Reiki, düşük ve yetersiz yaşam enerjisini yükseltmeyi, dengelemeyi ve enerji dengesizliklerinin sebep olabileceği sorunların önüne geçmeyi amaçlayarak, enerjiyi yönlendirir. Örneğin, düşük enerjiye sahip insanların hem fiziksel hem de psikolojik sorunlarla daha fazla karşılaştığına inanılır. Reiki’yle sağlanacak enerji artışıyla ruhen, bedenen, zihnen ve duygusal olarak bir iyileşme amaçlanır. 

Günümüzde üzerinde araştırmalar yapılmaya hala devam eden ve popülaritesini asla yitirmeyen Reiki ile ilgili daha fazla şey öğrenmek için okumaya devam et.

Reiki’nin doğuşu

Enerji şifası terapilerinin geçmişi binlerce yıl önceye, farkı medeniyetlere kadar dayanıyor. Ancak günümüzde Reiki olarak bildiğimiz, belirli tekniklerle sistematik hale getirilmiş terapi şeklinin kurucusu 1865-1926 yılları arasında yaşamış Dr. Mikao Usui isimli ünlü bir Tendai Budisti'dir. Japonyada doğmuş Usui, Budist geleneklerine bağlı ailesi tarafından dört yaşında manastıra gönderildi. Uzun yıllar tıp, psikoloji, dövüş sanatları, Budist öğretileri konusunda eğitim aldı. Ancak çeşitli dinlere ve dillere de meraklıydı. Bu konularda kendini eğitti. Daha sonra Avrupa ve Amerika’ya seyahat etti. Batı tıbbı, felsefe öğrendi. Japon edebiyatı alanında doktora yaptı. İnsan ruhuna, insan sağlığına, çeşitli kültürlere ve maneviyata olan ilgisi onu evrensel bir şifa tekniği arayışına itti. Kişisel deneyimlerinin de ön planda olduğu bir sürecin sonunda Reiki’nin temellerini ve prensiplerini oluşturdu. Bu konuda eğitim veren okullar ve terapiler için klinikler açtı. Birçok öğrencisi oldu, bazılarının adı günümüzde ünlü Reiki üstatları arasında anılıyor.

Reiki’nin ilkeleri

Reiki herhangi bir dine, öğretiye ya da doğmaya bağlı değildir, ancak tüm canlılarla uyum içinde yaşamayı teşvik etmek ve buna göre yaşamak Reiki için çok önemlidir. Dr. Mikao Usui tarafından şu beş prensip, Reiki’nin ilkeleri olarak kabul edilmiştir:

 

-Sadece bugün için öfkeyi bir kenara bırakacağım.

-Sadece bugün için endişelenmeyeceğim.

-Bugün minnettar olacağım.

-Bugün işimi dürüstçe yapacağım.

-Bugün her canlıya karşı nazik olacağım.

 

Reiki nasıl yapılır?

Reiki'nin daha iyi sonuç vermesi için ortam önemlidir. Ancak sessiz, huzurlu bir ortamın olduğu her yerde seanslar gerçekleştirilebilir. Hastanın tercihine göre seansta müzik de kullanılabilir.

Terapinin sırrı el şekilleri ve enerji akışının sağlanabileceği vücudun farklı bölgeleridir. Uygulayıcı baş, kollar, kürek kemiği, kalp, ayaklar dahil olmak üzere, vücuttaki yirmi bölgenin üzerine ellerini hafifçe yerleştirerek enerji transferini gerçekleştirir. Enerji akışı gerçekleşirken ısınma ve karıncalanma hissi oluşabilir. Uygulayıcı bu akış hissi sona erdiğinde başka bir bölgeye geçer. Hastanın herhangi bir ağrı, sızı, sağlık sorunu varsa, seansın ağırlığı bu sorunlu bölgede yoğunlaştırılabilir.

 

"Reiki herkesin öğrenip, yapabileceği kadar basittir. Ancak Reiki ustaları, çoğu insanın fiziksel, duygusal ya da ruhsal bir travmatik geçmişe sahip olmalarından dolayı, Reiki enerjisiyle bağlantı kuramadıklarına inanırlar." (*)

 

Reiki’nin faydaları nelerdir?

Reiki’nin bilinen bir yan etkisi ya da zararı olmadığı için güvenli bir yöntem olarak kabul ediliyor ve günümüzde özellikle stres, anksiyete, kaygı gibi psikolojik sorunlar için bu şifa terapilerinden birçok insan destek alıyor. Reiki’nin,

 

-Ağrıların, yorgunluğun ve endişelerin giderilmesinde,

-Stres, kaygı gibi ruhsal sorunları hafifletmede,

-Sakinlik ve iç huzur sağlayarak yaşam kalitesini artırmada,

-Uykusuzluk sorunlarıyla baş etmede,

-Gevşeme ve rahatlama sağlayarak ruh halini iyileştirmede etkili olduğu gözlemlenmiştir.

 

Reiki, modern bilim ve tekniklerle ölçümlenebilir bir uygulama olmamasına rağmen, bu terapileri alanlar, seansların yarattığı pozitif etkilerinden ve verdiği yoğun rahatlama hissinden sıklıkla söz ediyor.

Enerjini yükseltmenin en lezzetli yolu: Bitki çayları

Doğanın iyileştirici etkisini bedenine taşımanın en keyifli yollarından biri bitkilerden geçiyor. Hem fiziki hem de ruhsal sağlığını destekleme konusunda her biri apayrı bir güce sahip sebzeleri, meyveleri, tohumları, baharatları mutfağından, sofrandan, fincanından eksik etme. Sana bu konuda yardım edecek Herby çaylarını sunuyoruz. Doğal, lezzetli ve özelleştirilmiş harmanlardan oluşan Herby çayları, ihtiyacın olan desteği bulabileceğin kadar çok çeşide sahip. Enerjini yükseltmek, derin bir uyku çekmek, rahatlamak, ağrılarını hafifletmek, arınmak ya da hafiflemek için bir bitki çayı mı arıyorsun? Herby’de aradığını bulmak çok kolay.

 

Kaynaklar:

(*)https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/reiki 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/308772 

https://www.healthline.com/health/reiki 

https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD006833.pub2/full 

https://www.takingcharge.csh.umn.edu/where-reiki-from#:~:text=Reiki%2C%20as%20it%20is%20practiced,a%20wife%20and%20two%20children. 

https://reikiscoop.com/who-is-mikao-usui-and-the-3-things-you-have-to-know-about-him/

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.