HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Evde spor çok kolay: Yaza Hazırlık İçin Evde Yapabileceğin 5 Etkili Egzersiz

17-05-2021 13:18
Evde spor çok kolay: Yaza Hazırlık İçin Evde Yapabileceğin 5 Etkili Egzersiz

Havalar ısınıyor, yaz geliyor. Soğuk havalarda kalın giysilerin altına gizlenen kilolar da aynalardan daha sık merhaba diyor. Bu manzarayla akla gelen şeylerden bazıları diyet yapmak, spor salonuna gitmek ya da evde spor yapmak oluyor. 

Öncelikle şunu unutma; önemli olan hangi kiloda olduğun değil, sağlıklı bir bedene sahip olman. Fazla kiloların birçok sağlık sorununu beraberinde getirdiğini biliyorsun. Bu yüzden asıl amacın zayıf görünmek değil, ideal kilosunda, sağlıklı bir insan olmak olmalı. Bunu başarmak da aslında zor değil; sadece biraz istikrarlı olmak ve sporu alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Bunu yapabilirsen, o sağlıklı bedene ve daha fazlasını istiyorsan o fit görünüme ulaşmanın önünde hiçbir engel yok.

Senin için bir başlangıç noktası oluşturacak, evde yapabileceğin ve hiçbir ekipman gerektirmemesine rağmen oldukça etkili bazı egzersiz önerilerimiz var. 

1. Squat

Squat en etkili egzersiz hareketlerinden biridir. Dizleri, bacak ve bel kaslarını aynı anda mükemmel şekilde çalıştırır. Ancak kendini sakatlamamak için dikkat etmek gereken bazı şeyler var. Ayakta dümdüz dururken, ayaklarını omuz hizasında aç. Omurganı eğmeden, başını da omurga ile aynı hizada tutarak oturur pozisyona geçer gibi eğil. Eğer omurganı, başını ve kalçalarını doğru açıda tutmazsan kendini sakatlayabilirsin. 

2. Duvar Şınavı

Özellikle kol, sırt, omuz ve göğüs bölgesini çalıştırmada çok etkili bir hareket. Şimdi bir kol mesafesi bırakacak şekilde bir duvarın önüne geç, kollarını omuzlarından biraz daha geniş mesafede açarak duvara daya. Dirseklerini yavaşça bükerek burnun değecek kadar duvara yaklaş, sonra kendini yine duvara güç uygulayarak yavaşça geri it. Bütün ağırlığın kollarında olmalı ve vücudun; bacakların ve belin bir sopa gibi dümdüz durmalı. Bunlara dikkat edersen ne kadar etkili bir hareket olduğunu göreceksin. Bu sana kolay geldiyse yarım şınav deneyebilirsin.

3. Plank

Karın, kalça ve bel kaslarını cayır cayır çalıştıracak harika bir hareket. Evet, planktan bahsediyoruz. Plankın birçok çeşidi var. Ancak alt kolun ve ayak uçlarının üzerinde, yere paralel durarak yapılanıyla başlayabilirsin. Burada dikkat etmen gereken şey belini yere doğru eğmemek ya da kalçanı çok fazla yukarı kaldırmamak. Gerçek anlamda yere paralel durmalısın. Eğer ilk defa yapıyorsan, başlangıç olarak 30 saniyeyle, 2 set yapabilirsin. 

4. Jumping Jack

Temel kardiyo hareketlerinden biri kabul edilen jumping Jack, kolları, bacakları ve karın kaslarını aynı anda çalıştıran, zıplayarak yapılan bir harekettir. Tüm vücudu çalıştırdığı için ısınma hareketi olarak da kullanılır. Ancak vücudu sıkılaştırmak için çok idealdir. Yapılışı oldukça basit; ayakların hafifçe açık, kolların yanda dur. Zıplayıp bacaklarını omuz hizasında açarken, kollarını da aynı anda başının üzerine doğru kaldır, sonra tekrar zıplayarak ilk duruş pozisyonuna geç. Kaç tane yapacağın sana kalmış ama 10 güzel bir başlangıç.

5. Superman

Pelerinli süper kahramanların gökyüzündeki o meşhur uçuş pozisyonlarını biliyorsun. Vücut sopa gibi düz, baş yukarıda ve kollar başın üzerine doğru dümdüz uzanmış. Şimdi bu hareketi yerde yaptığını düşün; karın bölgen tamamen yere yapışık, derin nefes al, kollarını ve bacaklarını aynı anda hafifçe yerden kaldır. 3-4 saniye bekleyip başlangıç pozisyonuna dön. Karın, kalça ve bel kaslarını etkili şekilde çalıştıracak bu hareketi 10’ar tekrardan 2 set olarak uygulayabilirsin. Zamanla, vücudun egzersize alıştıkça set ve tekrar sayılarını arttırabilirsin.

"Egzersizin strese karşı hormonal faaliyetlere giren organizmanın dayanıklılığının arttığı ve stres yönetiminde önemli bir rolü olduğu söylenebilir."

Bir Fincan Herby ile Enerjini Tazele!

Evde spor yaparken Herby ailesinin birbirinden lezzetli ve şifalı bitkilerle dolu çaylarından da faydalanabilirsin. Örneğin; Skinny Tea’nin özel karışımı metabolizmanın hızlanmasına ve ödem atmana destek olması için özenle hazırlandı. Fit Tea, antioksidan özelliğiyle daha canlı ve hafif hissetmene yardımcı olmak için var. İçinde bulunan şifalı bitkilerden özellikle ısırgan, kiraz meyve sapı ve biberiye sayesinde tazelenmiş ve arınmış hissetmeni sağlayacak Detox Tea’yi de mutlaka dene.

 

Kaynaklar:

https://www.researchgate.net/publication/337113420_Egzersiz_ve_Stres_Hormonlari

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.