HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Papatya ile Doğal Yollarla Saç Rengi Açma

26-07-2021 17:20
Papatya ile Doğal Yollarla Saç Rengi Açma

Uyku çayı denildiğinde akıllara ilk gelen bitkilerden biri olan papatyanın saç rengi açma konusunda da oldukça etkili olduğunu biliyor muydun? Saçının renginde değişiklik yapmak, rengini açarak daha aydınlık ve ışıltılı bir görünüme sahip olmak istediğinde saçını kimyasal ürünlere maruz bırakmak zorunda değilsin. Papatyanın saç üzerindeki renk açıcı özelliği yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılıyor ve tamamen doğal bir ürün olması sebebiyle, kimyasallara kıyasla saç ve cilt sağlığın için daha uygun bir tercih olacağı da ortada. Ancak elbette tamamen doğal olması, hiçbir zararının olmayacağı anlamına da gelmiyor. Papatyayla saç rengi açma fikri ilgini çektiyse, bunu yapmadan önce bazı şeylere dikkat etmen gerekiyor.

Özellikle yaz mevsiminde güneşin de etkisiyle açılan saç rengini doğal yollarla destekleyerek daha büyük bir fark yaratmak istiyorsan, bunu en doğru şekilde yapmak için tavsiyelerimize mutlaka kulak ver.

 

Mısırlıların (MÖ 1500) beyaz saçlarını kapatmak için kına kullandıklarını duymuş muydun? İnsanoğlunun saçlarıyla, özellikle beyaz ve gri saçlarla mücadelesi, muhtemelen çok daha eskilere dayanıyor. (*)

 

Kayna kazanım kayna: Papatya iksirimizi hazırlayalım

Papatyayı saç rengi açmak için nasıl kullanacağına bir bakalım. Elbette gerçekten bir kazana ihtiyacın yok. Aslında bu basit bir papatya çayı; sadece çok daha demlisi. Papatyaları bir aktardan alabilirsin ya da güzel bir doğa yürüyüşünde topladığın papatyaları kullanabilirsin. Papatyaları kurutarak daha uzun süre saklayabilir, ihtiyacın oldukça demleyebilir ya da çayını taze papatyalarla da yapabilirsin. Gördüğün gibi seçeneğin bol. Hatta hazır papatya çaylarını bile kullanabilirsin ancak içinde sadece ama sadece papatya olduğundan emin olmalısın.

Papatya çayı için tarifimiz şöyle: Yarım litre suyu kaynat ve ocaktan al. Ardından dört-beş yemek kaşığı papatyayı sıcak suda 20 dakika kadar demle. İçine çeyrek limonun suyunu ekle. Papatya ve limon tek başına saçını kurutabilir. Bu etkiyi azaltmak için son olarak da bir yemek kaşığı kadar badem ya da Hindistan cevizi yağı ekleyerek sprey özelliği olan bir şişeye doldur. Papatya çayın kullanıma hazır. 

Nasıl kullanıyoruz: Papatya çayını gün aşırı olarak saçında kullanabilirsin. Karışımla dipten uça spreyleyeceğin saçlarının güneşte kurumasını beklersen etkisi çok daha fazla olacaktır. Durulama yapman gerekmez. Ancak aşırıya kaçmamaya ve saçının nemini kaybetmemesine dikkat etmelisin. Aksi takdirde saç rengi açma girişimlerin saçlarının incelip kırılmasına ve çatallaşmış saç uçlarına sebep olabilir.

 

İlginç bir bilgi: Dünya nüfusunun %1'i doğal kızıl saça sahiptir. İkinci en nadir renk %2 oranla sarıdır. Siyahsa dünya nüfusunda en yaygın olan saç rengidir. (**)

 

Daha Sağlıklı Saçlar İçin Bilmen Gerekenler

Daha güçlü, parlak ve yumuşak saçlara sahip olmayı kim istemez? Dikkat edeceğin bazı şeylerle buna sahip olabilirsin.

Yeterli su içmek tüm vücut sağlığın için olduğu gibi saçın için de hayatidir.

Omega 3 yağ asitleri, çinko, B vitamin kompleksi, C ve D vitaminleri saç sağlığın için oldukça önemlidir. 

Saçını çok sık yıkamak, saç tellerini ve saç derisini kurutur. Gün aşırı yıkamayı dene.

Soğuk suyla durulama yapmak saçının daha nemli olmasını sağlar. Soğuk su yerine hafif ılık su da tercih edebilirsin.

Saç çoğunlukla proteinden oluşur. Bu yüzden protein açısından zengin bir beslenme programı saçın için iyidir.

Güneşin zararlı UV ışınları cildine olduğu gibi saçına da zarar verir. Güneşe çıkacağın saatlere dikkat etmek, şapka kullanmak gibi basit önlemlerle bunun önüne geçebilirsin.

Saçlarını düzenli olarak kestir. Böylece uçlarındaki sorunlu kısımlardan kurtulur ve saçının daha sağlıklı uzamasını sağlarsın.

Saç tipine özel, kaliteli saç bakım ürünleri kullan. 

Saçlarını ıslakken daha hassastır. Bu yüzden saçlarını duştan önce tara. 

Besleyici saç maskeleriyle saç bakımı yapmayı ihmal etme. Evde, doğal ürünlerle hazırlayabileceğin maskeler bulabilirsin.

Saç kurutma ve fön makinesi gibi saçı kurutan cihazlardan olabildiğince uzak dur.

Saçını havluyla kurutmak hem sürtünmeden dolayı saça zarar verir hem de saçın hacmini yitirmesine neden olur. Saçının fazla suyunu pamuklu bir bezle hafifçe alabilir ve ardından havalandırarak kurutabilirsin.

 

Kaynaklar:

https://www.healthline.com/health/natural-hair-lightener#lightening-options

https://www.goodhousekeeping.com/beauty/hair/a28494129/healthy-hair/

(*) https://www.byrdie.com/hair-color-history

(**)https://www.luxyhair.com/blogs/hair-blog/10-fun-facts-you-may-not-know-about-hair

 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.