HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dişil Enerji Nedir?

11-05-2023 10:57
Dişil Enerji Nedir?

Dünyadaki her şey denge üzerine kuruludur. Gündüz ve gece, sıcak ve soğuk, karanlık ve aydınlık, doğum ve ölüm… Bunların birinde gerçekleşebilecek ufak bir kaymayla dünyadaki düzenin nasıl altüst olacağını tahmin etmek zor değil. Tıpkı dünyadaki ısı dengesinin bozularak iklim krizine sebep olması gibi, iç enerjimizdeki dengesizlik de hayatımızı zorlaştırır. Bu nedenle iç enerjimiz dengede olmalıdır.

Kadın ve erkek cinsiyetlerinden birine sahip olarak dünyaya geliriz ancak cinsiyetimiz ne olursa olsun, içimizde hem eril enerji hem de dişil enerji bulunur ve bu durum dengede olmamızı sağlar. Cinsiyet boyutunda bakıldığı zaman, kadında yalnızca dişil enerjinin; erkekte ise yalnızca eril enerjinin dolaştığı anlamına gelmez. Hepimiz bu iki enerjinin bir karışımıyız.

Enerjiler Cinsiyet Rollerinden Farklıdır

Başlangıçta dişil ve eril enerjilerin, toplumdaki cinsiyetler veya rollerin bölünmesiyle hiçbir ilgisi olmadığını anlamak önemlidir. Her insan, bu iki enerjinin karışımıdır ve bizim için önemli olan her ikisinin de dengede olmasıdır. Enerjilerde bahsedilen cinsiyet değil, içimizde olup bitenlerdir.

Kadın yönümüz yani dişil enerji, yaratılışın enerjisidir. Sezgi, duygu, bilinçaltı, özgürlük, duygusallık ve yaratıcılıkla ilgilidir. Elementleri, toprak ve sudur. Erkek yönümüz yani eril enerji, eylem enerjisidir. Görevler, güç, mantık, bilinçli zihin, hız, kontrol ve hedefe yönelim enerjisini ifade eder. Elementleri, ateş ve havadır.

Maalesef insanlık tarihi boyunca dişil enerji, eril enerji kadar değerli görülmedi. Özellikle modern zamanlarda hem kadınlar hem de erkekler için güç, mantık ve kontrol; yaratıcılık ve duygusallıktan daha fazla önem kazanmış görünüyor. Ancak bu modelleme hem bireysel hem de toplumsal olarak dengesizliklerle sonuçlanır. Daha fazla güç isteği, aşırı kontrol ve hırslar kişileri, kadın enerjisinden yani yaratıcılıktan ve duygulardan uzaklaştırır. Bu da hem bireysel hem de toplumsal olarak dengesizlik yaratır, mutsuzluk ve kaosa sebep olur.

Dişil Enerji Nasıl Yükseltilir?

Dişil enerji yükseltme çalışmalarına başlarken, öncelikle kendinle bağlantı kurmalısın ve bunun için de tek ihtiyacın olan şey sensin.

Kendine Dön

Öncelikle, sadece sana ait bir alan açarak başlayabilirsin. Üzerine atılan gereğinden fazla olan görevleri sınırlayabilirsin ve içine dönebilmek için kendine zaman ayırabilirsin. Sezgilerinle bağlantı kurmalı ve yaratıcılığını geliştirmeye çalışmalısın çünkü kendinle uyum içerisinde olmak hem senin için hem de etrafında olan herkes ve her şey için çok daha iyi.

Hareket Et

Dişil enerji yükseltme için en ideal yollarından biri vücudunla çalışmak yani hareket etmek. Vücudunun şekli ya da kilon hiç önemli değil. Beden yapın ne olursa olsun, hareket ederek kendinle bağlantı kurmaya başlayabilirsin. Bedeninle bağlantı kurmak, dişil tarafınla bağlantı kurmak anlamına gelir.

Yoga ve dans, vücudunla çalışmak için en iyi yöntemler arasında. Dengeli ve nazik hareketlerle bedenin uyandırılması, dişil enerjiyle mükemmel bir bağlantı kurmanı sağlayacaktır.

Meditasyon ve Nefes Egzersizi

Nefes egzersizi yani Pranayama ve meditasyon, iç bağlantının önemli anahtarları arasında yer alır. Nefesle çalışmak, içerisinde bulunduğun ana dalmanı sağlayan, seni tamamen burada ve şimdi yapan şeydir. Meditasyon ise seni derinliklerine götürür, sezgilerinle ve içsel bilgiyle temasa geçmeni sağlar.

Bu yolculuğa çıkmadan önce ihtiyacın olan, araştırma yapmak ve ardından kendini nefesin sakinleştirici yolculuğuna bırakmak. Pranayama teknikleri arasından Ujjayi yani okyanus nefesi, Nadi Shodhana yani kare nefes, beş element nefesleri ve daha birçok tekniği deneyebilirsin.

Evinin sakin bir köşesinde ya da bir odasında uygun bir yer oluşturabilir, eğer seni rahatsız etmiyorsa kokulu mumlar, tütsüler ya da aromatik yağlar kullanabilirsin. Çiçekler ve seni mutlu eden objelerle ortamı renklendirebilirsin. Ne zaman kendinle baş başa kalmak istersen bu köşeye çekilip nefes egzersizi yaparak, enerjinle bağlantı kurmaya başlayabilirsin. Modern yaşamın kaosundan uzaklaşmanın ve yenilenmenin, dengede olmak için çok önemli olduğunu unutmamalısın.

Duygularınla Bağlantı Kurmak için Yaz

Yazmak, düşüncelerini ve duygularını kağıda dökmek, kendini tanımana ve anlamana yardımcı olur. Günlük tutmak ya da yazmak, kendinle baş başa kalma, dişil enerji yükseltme, ve kendini yansıtma için ideal bir yöntem.

Tıpkı nefeste olduğu gibi, kendini kelimelerin akışına bırakmak, yaratıcılığını harekete geçirir ve duygularını daha iyi tanımana yardımcı olur. Mükemmel olması ya da profesyonel görünmesi için uğraşma. Aklından geçenlerin kalem aracılığıyla kağıtlara yansımasına izin ver.

Renklerin Gücünü Kullan

Enerjiyle çevrelendiğimiz evrende renkler de titreşimler yayarak bu döngünün içerisinde yerlerini alırlar. Sevdiğimiz renkleri tesadüfen seçmeyiz. Ruhumuzun yansıması olan renkleri seçerken sezgilerimiz bize rehberlik eder. Her rengin enerjisi farklıdır ve farklı anlamlar taşırlar. Sadakati simgeleyen mavi; istikrarın ifadesi kahverengi; bolluk ve bereket rengi yeşil ve tüm renklerin ruhumuzdaki yansımaları birbirlerinden farklıdır.

Dişil enerjiyi yükseltmek için turuncu ve tonlarını ayrıca altın rengini kullanabilirsin. Enerjik bir renk olan turuncu; cesaret, özgüven ve canlılığı ifade eder. Altın rengi ise duygusal rehberliğin ve içsel enerjinin uyanmasına yardımcı olan frekansın oluşmasını sağlar.

Deniz Tuzu Banyosuyla Enerjini Yükselt

Stresi azaltması, kasları rahatlatması ve cildi beslemesinin yanı sıra deniz tuzu banyosunun dişil enerjiyi yükselttiğini biliyor musun? Denize girmek çok daha güzel ancak kış mevsiminde, kendi evinde hazırlayacağın deniz tuzu banyosuyla hem rahatlayabilir hem de enerjini yükseltebilirsin.

Kendini Yaratıcılığınla İfade Et

Herkesin sahip olduğu bir yeteneği mutlaka vardır. Önemli olan, onu keşfetmek ve hayata geçirmek. Çok iyi yemek yapıyor olabilirsin. Belki de kara kalem çizimin çok iyi. Kağıt katlamayı seviyorsun, origami yapabiliyorsun. Kağıtları kesip birbirlerine ekleyerek, mükemmel scrapbooking çalışmaları yapabiliyorsun. Boyalarla harikalar yaratıyorsun. Kanaviçe işleyebiliyorsun. Şarkı söyleyebiliyorsun. Bir enstrüman çalabiliyorsun. Küçük ahşap parçalarından minik objeler üretebiliyorsun. O halde neden bekliyorsun? Yaratıcılık, zihnindekilerin somut hale gelmesi, dişil tarafının en güzel yansımasıdır.

Yaratıcılığını katabildiğin her türlü faaliyet, dişil enerji nasıl yükseltilir sorusuna en iyi yanıttır. O an içinden ne geliyorsa onu hayal et ve somutlaştır. Elde ettiğin sonuç hem ruhunun hem de aklının dengede kalmasını sağlayacak.

Yaşam, Enerji Dengesi ile Akmalı

Eril enerji, temel yaşam güçlerimizden biri ve ihmal edilmemesi gereken diğer tarafımız. Güç, hırs ve gerçekleştirme yeteneğimiz eril kısmımızdan gelir. Planı dişil enerji ile oluşturur, eril enerji ile uygularız. Bizi ilk adımı atmaya yönlendiren ve cesaretlendiren eril tarafımızdır. 

Yaşam, bu iki enerjinin dengede kalması halinde tat verir ve güzelleşir. Birbirleriyle uyumlu olmadıkları zaman, ruhumuz bedenimize hapsolmuş bir mahkum gibi mutsuz ve huzursuz bir şekilde kaskatı kesilir ve gelişemeyiz. Gelişmenin, hayatı güzelleştirmenin anahtarı, bu iki enerji arasında dengeyi sağlamaktır.

Ancak her zaman mükemmel denge içerisinde kalmaya çalışmak mümkün olmayabilir. Hayatta inişler, çıkışlar ve dengesizlikler var. Önemli olan anda kalmak ve elimizden geldiğince enerji dengemizi kurmaya çalışmaktır.

Herby Love Tea ile Yaşama Bir Fincan Sevgi Katıyoruz

Eril ve dişil enerji dengesini kurmaya çalışırken, yaşamın güzelliklerini keşfederken bu yolculuğuna biraz sevgi katmaya karar verdik. İçeriğinde bulunan keçiboynuzu, çoban çökerten, ginseng, muskat ve tutkunun meyvesi çilekle bir fincan sıcacık Herby Love Tea, meditasyon ve nefes egzersizleri sonrası seninle.

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.