HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yüz Yogası ile Daha İyi Bir Görünüm

16-01-2023 16:12
Yüz Yogası ile Daha İyi Bir Görünüm

Yüzümüzde kırk taneden fazla kas olduğunu biliyor muydun? Yaşamımız boyunca yüzümüzü bu kaslar sayesinde hareket ettiriyoruz. Bazılarını çok bazılarını ise daha az kullanıyoruz.

Stres altındayken, kaşlarını çattığında, bilgisayar başında uzun saatler boyunca gözlerini kısarak oturduğunda; öfkeliyken, ağlarken ve kahkahalarla gülerken mimik çizgilerin de derinleşerek yüzüne yerleşiyor. İşte yüz yogası bu çizgileri hafifletip cilt güzelliğini geri kazandırabilecek bütüncül bir egzersiz programı sunuyor. 

Her geçen gün daha da büyük ilgi görmeye devam eden ve dünyanın dört bir yanında hızla popülerleşen yüz yogası hakkında bilmen gerekenler yazımızda. 

Yüz Yogası Nedir?

Öncelikle yüz yogasının ‘anti aging’ akımın bir uzantısı olmadığını bilmelisin. "Yüz yogası nedir?” sorusunu basitçe cevaplamak isteseydik aklımıza ilk gelen şu olurdu: Yüz yogası, yüz kaslarını sıkılaştırmayı hedefleyen bir egzersiz programıdır. Hem ruhsal hem de fiziksel açıdan birçok olumlu etkisi olan yüz yogası ‘cilt güzelliği’ meselesini bütüncül bir egzersiz programıyla ele alır.

Aslında görünüşte temel prensipleri diğer yoga türlerinden çok da farklı değil. Diğer yoga egzersizleri nasıl vücudunun belli bölgelerine etki edip, çalıştırdığın o bölgeyi güçlendirmeni sağlıyorsa, yüz yogası da rutin bir programı pes etmeden uyguladığın takdirde, yüz kaslarını sıkılaştırıp güçlendiriyor. Yaygın kanının aksine yüz yogası egzersizlerinin yapılma amacı, doğal yaşlanma sürecini durdurmak değil; sadece bu süreci nazikçe yavaşlatmak. Güzellik meselesini felsefi bir derinlikle ele alan yüz yogası uzmanları, doğayla ya da yerçekimi yasasıyla savaşmanı önermez; sadece masaj ve yüz egzersizleri kombinasyonuyla cildini daha sıkı, parlak ve sağlıklı bir hale getirmen konusunda sana yardımcı olur. 

Yüz Yogası Ne İşe Yarar?

Yüz kaslarını sıkılaştırıp, ince çizgilerini yok eden en etkili egzersiz türlerinden biri olan yüz yogası, düzenli yaptığında genç görünümünü geri kazanman konusunda sana yardımcı olur.

 • Çizgilerinin ve kırışıklıklarının görünümünü azaltır.
 • Cildini sıkılaştırır.
 • Stres düzeyini düşür.
 • Cildine sağlıklı, ışıltılı ve enerjik bir görünüm kazandırır.
 • Zihnine ve bedenine bütünsel bir esenlik hissi katar.
 • Yüzündeki ödemi azaltmana yardımcı olur.
 • Gözaltı morluklarını hafifletir.
 • Son olarak, yüz yogasını düzenli olarak yapmak ruh dünyanı da olumlu etkiler.  

Yüz Yogasıyla Yüz Masajını Birleştir ve Mucizevi Bir Değişime Şahit Ol

Yüz yogasını masaj teknikleriyle birlikte doğru bir şekilde uygularsan, her hücreni daha fazla oksijenle zenginleştirerek yüz, alın, boyun bölgesindeki ince çizgileri yumuşatabilirsin. Aynı zamanda masaj ve nefes egzersizleri gibi rahatlatıcı yöntemleri bir arada kullanmak zihin-kas bağlantını desteklemene de yardımcı olur.

Yüz yogası yapmaya başlamadan önce dikkat etmen gereken bir diğer önemli unsur da egzersizi ne sıklıkta ve ne kadar süreyle uygulaman gerektiğidir. Bu egzersizleri uzmanların önerdikleri sıklıkta yapman önemlidir. Uzmanların pek çoğu, cildinin daha parlak ve sağlıklı görünmesine katkıda bulunacak bu egzersizlere günde sadece on beş dakikanı ayırmanın başlangıç için yeterli olduğunu söylüyor. Doğru sürede ve sıklıkta, masaj teknikleriyle desteklediğin bir egzersiz programını düzenli bir şekilde uygularsan, stres seviyeni düşürüp, kaslarının gerginliğini azaltabilirsin.   

Düzenli Yapılan Her Egzersiz Sonuç Verir

Bazen bir rutin oluşturmak her şeyi değiştirir. Her egzersiz türünde olduğu gibi yüz yogasında da bir rutin oluşturman önemli. Özellikle modern kent yaşantısının zorlu koşullarında herhangi bir spor ya da egzersiz türü ile ilgili rutin oluşturmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsun. Yüz yogası uzmanlarının bu konuda çeşitli önerileri var. Disiplinli bir şekilde günde 5-15 dakika kadar zaman ayırarak bu egzersizleri yapmaya başlayabilirsin. Unutma, yüz yogası egzersizlerini düzenli bir şekilde hayatına sokmak, kendini eskisinden daha iyi hissetmeni sağlayacak.  

Yoga Rutinini Stres Azaltıcı Bir Lezzetle Birleştir: Herby No Stres Tea

Sağlıklı bir cilt için stresi azaltmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsun. Belki sen de kozmetik ya da aromaterapik ürünlere başvurup uyku saatlerini düzenleyerek stresin cildin üzerindeki yıkıcı etkilerini azaltmaya çalışıyorsun. Çünkü içtiğimiz su miktarı, bedenin alkali seviyesi gibi stres de cildinin görünümünü etkileyen önemli bir faktör. Stres seviyesini düşürerek, ruhsal ve bedensel büyük bir değişim başlatabilmek için Herby’nin bitkisel çaylarını da yardımcı unsur olarak devreye sokabilirsin. Yoga rutinini düzenlerken Herby No Stress Tea ile gerilimini azaltıp egzersiz deneyimini tatlandırabilirsin. Şimdi bir bardak Herby No Stres Tea ile huzurun tadına vararak cildini tazelemeye ne dersin?

no stress tea

Kaynaklar:

(1) https://www.insider.com/guides/beauty/face-yoga

(2) https://youthincmag.com/the-two-faces-of-face-yoga-should-you-or-should-you-not-try-it 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.