HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Herby Defense Tea

10-12-2021 11:33
Herby Defense Tea

Bağışıklık sisteminin başlıca görevi, vücudu zararlı mikroorganizmalara ve maddelere karşı korumak ve hastalık oluşumuna neden olabilecek hücresel değişimlerle mücadele etmektir. Bağışıklık sistemimiz doğru çalıştığı müddetçe kendimizi sağlıklı ve dinç hissederiz. Ancak bu mekanizmada meydana gelen aksaklıkların etkisi, hayatımızı olumsuz etkiler. (1) Bağışıklık sistemimizin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirebilmesi için, belli başlı vitaminlerin ve minerallerin vücudumuzda yeterli miktarda bulunması gerekir. Bunun için beslenmemize dikkat etmeliyiz ve aynı zamanda bu maddelerden zengin bitkilerden faydalanarak bağışıklık sistemimizi destekleyebiliriz.

Herby ailesi olarak bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli temel besin maddelerini içeren enfes bir çay hazırladık. Herby Defense Tea’nin içerisinde bulunan bitkiler, özellikle mevsim geçişlerinde ve soğuk kış aylarında vücut direncini arttıracak vitamin, mineral ve antioksidanları içerir. Ayrıca bu özel çayda, bitkilerin yanı sıra güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli olan çinko ve C vitamini de var. Herby Defense Tea’nin içerisinde bulunan bitkilere ve besin maddelerine gel beraber göz atalım.

Kara mürver meyvesi

Hem meyveleri hem de yaprakları tıbbi amaçlarla kullanılan kara mürver bitkisi, bağışıklık sistemini destekleyen antioksidanlar ve vitaminlerle dolu. Orman meyvelerinden biri olan kara mürver meyvesini o yoğun siyaha kayan koyu kırmızı renginden ve küçük yemişlerinden tanıyabilirsin. Ülkemizde birçok yerde yetişen bu meyvenin tatlı ekş bir tada sahip olması ise başka bir ayırt edici özelliği. C vitamini, fenolik asitler, flavonollar ve antosiyaninler bakımından da son derece zengin olan kara mürver meyvesi, bilim adamları tarafından yapılan araştırmalara göre vücut direncini artırarak soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları kolay atlatmana yardımcı oluyor. (2), (3) 

Bamya çiçeği

Hibiskus ve nar çiçeği gibi farklı isimlerle de bilinen bamya çiçeği, dünyanın geri kalanına Afrika kıtasından yayılmış egzotik bir bitki. Gül şeklindeki kırmızı çiçekleriyle başucunda yetiştirmek isteyeceğin kadar çekici olan bu çiçek, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonları için son derece önemli bir vitamin olan C vitamini bakımından da oldukça zengin. (4) Ayrıca ona göz alıcı kırmızı rengini veren madde olan antosiyaninler de vücut sağlığını besleyen güçlü antioksidanlar. (5)

Kuşburnu

Besin maddeleri ve sağlığa yönelik faydaları nedeniyle en popüler tıbbi bitkiler arasında olan kuşburnunu bilmeyenimiz yoktur. Gülgiller familyasına ait bu bitki en sık içilen şifalı meyve çaylarından biri. Yoğun C vitamini konsantrasyonunun yanı sıra, A ve E vitamini gibi bağışıklık sistemi için gerekli vitaminleri de içermesi nedeniyle kuşburnu, kış aylarının vazgeçilmez çaylarından. Bu vitaminlere ek olarak içerisindeki antioksidanlar sayesinde antienflamatuvar özellikler gösterir ve kalp sağlığını destekler. (6)

Tarçın

Tatlıların vazgeçilmez baharatlarından tarçın, keskin tadı ve aroması ile neredeyse hepimizin mutfağında bulunur. Defnegiller familyasından gelen kokulu bir ağaçtan elde edilen bu baharatın yoğun aroması ve lezzeti dışında, bilim çevrelerince kanıtlanmış birçok faydası da bulunur. Antienflamatuar etkileri olan maddeler içeren tarçın, bağışıklık sisteminin mikroorganizmalara karşı daha etkili savaşmasına yardımcı olur. (7) Kan şekeri seviyeleri üzerinde olumlu etkileri olması ve insüline duyarlılığı artırması ise tatlıları sadece lezzetiyle değil faydasıyla da tamamladığını ortaya koyar nitelikte. (8)

Zencefil

Güneydoğu Asya’da ortaya çıkan zencefil, keskin aroması ile dünyanın birçok yerinde sık kullanılan baharatlar arasında. Geleneksel tedavi yöntemlerinde kök sapından faydalanılan bu bitkinin içerisinde, sağlığa faydalı birçok madde bulunur. Vücutta iltihabı azaltan ve sindirim sağlığını destekleyen zencefil ayrıca antimikrobiyal özellikleri sayesinde enfeksiyonlara karşı da koruyucudur. (9) Bu nedenle kış çaylarının olmazsa olmazı zencefil ile vücudumuzu hastalıklara karşı daha güçlü hale getirebiliriz. 

Rezene

Hem baharat hem de tıbbi bir bitki olarak kullanımı oldukça yaygın olan rezene maydanozgiller familyasından. Oldukça besleyici bir bitki olması içerisinde bulunan C vitamini, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, manganez ve çinko gibi vitamin ve minerallerin yanı sıra yoğun antioksidan içeriğiyle de ilgili. İçerisinde bulunan polifenoller antioksidan etkileri ile vücut sağlığını destekler. (10) Özellikle gaz ve sindirim sorunlarında etkili olan rezeneyi, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan vitaminleri yeterli miktarda temin etmek için düzenli olarak tüketebilirsin.

Nar kabuğu

En faydalı kış meyvelerinden olan narın kabuğu da kendisi gibi çok sağlıklı. Yüzyıllardır meyvesi, suyu ve kabuğu şifa saçan bu leziz meyvenin kıpkırmızı kabuğunu raflarda ve pazarlarda görmek bize adeta sonbaharın geldiğini haber verir. Narın kırmızı kabuklarının nar suyundan daha fazla antioksidan içerdiğini biliyor muydun? İşte bu antioksidanlar sayesinde nar kabuğu, kan basıncı, kan şekeri ve kolesterol seviyelerinde iyileşme sağlar. Ayrıca içerisinde bulunan bu antioksidanların antibakteriyel özellik gösterdiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış. (11) Sonbahar ve kış aylarında nar yerken kabuğundan da çay olarak faydalanmayı unutma. 

Yaban mersini meyvesi

Mayhoş tadı sayesinde ekşi ve tatlı tatları bir arada severlerin damağını şenlendiren yaban mersini güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak isteyenlerin ihtiyaç duyduğu en önemli antioksidanlardan biri olan antosiyanin bakımından oldukça zengin. Bilim çevrelerinin gerçekleştirdiği araştırmalar da antosiyaninin özellikle üst solunum yolları enfeksiyonuna yakalanma ihtimalini düşürüp bağışıklığı güçlendirdiğini destekliyor. (12)

Çinko

Çinko vücudumuzun düzgün çalışması için gerekli olan temel vitaminlerden biri. Vücutta depolanamadığı için her gün yeterli miktarda dışarıdan alınması gereken bu vitaminin eksikliği ciddi sonuçlara neden olabilir. Çinko eksikliğinde bağışıklık sistemin düzgün çalışamadığı için enfeksiyonlara yatkınlığın artar, bağışıklık sisteminde fonksiyon bozuklukları ortaya çıkar. (13) Çinko eksikliğinin oldukça yaygın olduğunu düşünürsek günde bir bardak Defense Tea çayı içerek çinko alımını arttırabilirsin.

C Vitamini

C vitamini vücut tarafından sentezlenemeyen temel vitaminlerden biridir. Vücutta depolanamayan bu vitaminin her gün dışarıdan alınmasını gerekir. Bitkisel kaynaklardan demir iletimini kolaylaştırmak, kalp sağlığını desteklemek ve cildi güzelleştirmek gibi görevlerinin yanı sıra C vitamini bağışıklık sisteminin doğru çalışması açısından da temel görevleri olan bir vitamin. Eksikliğinde bağışıklık fonksiyonların bozulur ve hastalanma riskin artar. (14) Portakal, çilek, ıspanak, brokoli ve kivi gibi birçok meyve ve sebzeden C vitamini alabileceğin gibi Defense Tea ile de C vitamini takviyesi yapabilirsin.

Kaynakça:

1-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279364/#:~:text=The%20immune%20system%20has%20a,t%20notice%20that%20it's%20there.

2-https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171727/nutrients         

3-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28198157/ 

4-https://www.researchgate.net/publication/306938195_Roselle_A_Functional_Food_with_High_Nutritional_and_Medicinal_Values 

5-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5613902/ 

6-https://www.healthline.com/nutrition/rose-hips#benefits

7-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18424588/

8-https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-cinnamon

9-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/

10-https://www.verywellfit.com/carb-info-for-fennel-2241773

11-https://www.healthline.com/nutrition/pomegranate-peel#

12-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4863266/ 

13-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2277319/

14-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5707683/ 


Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.