HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Herby New Year Tea

16-12-2021 13:10
Herby New Year Tea

Tatlı ve acı birçok anıyı geride bırakarak bir yılın sonuna gelirken yeni yıl heyecanı hepimizin ruhuna sıcak dokunuşuyla temas eder. İçimizde yeni umutların yeşerdiği bu günlerde evimizi süsleyerek, birbirimize hediyeler vererek, özel yemekler ve içecekler hazırlayarak sevdiklerimizle güzel bir akşam geçirmek isteriz. Birçoğumuzun yeni yıl dilekleri arasında sağlık, esenlik ve mutluluk bulunur. Herby ailesi olarak, dileklerinin yerine gelmesine katkıda bulunacak harika bir çay hazırladık: Herby New Year Tea. Kokusuyla bile insanı rahatlatmaya yeten baharatların ve bitkilerin özel bir karışımından oluşan bu çay ile hem daha dinç hissedecek hem de esenlik dolacaksın. 

Yeşil çay, kakule ve tarçın gibi bitkilerin sinerjistik etkisi ile karamel ve vanilya gibi aromatik lezzetleri bir arada sunan Herby New Year Tea’nin muhteşem içeriğini birlikte daha yakından tanıyalım. 

Yeşil Çay

Bitkilerle ilgili binlerce yıllık bilgilere sahip Çin’de ortaya çıkan yeşil çay, buradan dünyanın geri kalanına yayılarak şifa dağıtmaya devam ediyor. Yeşil çay, aslında siyah çay ile aynı bitkiden yani camellia sinensis bitkisinin yapraklarının farklı bir şekilde fermente edilmesiyle elde edilir. Antioksidanlarla dolu olan bu lezzetli çay, yeni bir yıla girerken vücuduna tazelik vermek ve zihinsel olarak seni rahatlatmak için eşsiz bir seçenek.

Polifenollerden zengin olan yeşil çayın faydaları, içerisindeki EGCG isimli kateşinden kaynaklanır. EGCG, kuvvetli antienflamatuvar etkileri nedeniyle vücut sağlığını destekler. (1) İçerisinde bulunan kafein sayesinde ise uyarıcı etkileri de olan bu çay, beyin fonksiyonlarını artırabileceği gibi duygu durumunu da iyileştirir. (2)

Tarçın

Antioksidan içeriği en güçlü bitkilerden biri olan tarçın, cinnamomum isimli ağaçtan elde edilir. Tarçın, baharat olarak yemekleri ve tatlıları zengin aromasıyla güçlendirirken, vücudumuzu da hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. Sri Lanka’ya özgü bu baharat, polifenol ismini taşıyan antioksidanlar bakımından oldukça zengin olması sayesinde vücuda birçok fayda sağlar. 

Vücudumuzdaki enflamasyonu, yani iltihaplı süreçleri azaltmaya yardımcı olan tarçın aynı zamanda kan şekeri seviyelerini dengelemeye,  kolesterol değerlerini iyileştirmeye ve vücuttaki mikropları yok etmeye yardımcı olur. (3) Vücut sağlığına yönelik etkilerinin yanı sıra tarçın, kronik stres ve depresyonla mücadelede de destekleyicidir. Yani tarçın hem vücudunu hastalıklara karşı korumada hem de modunu yükseltmek konusunda iyi bir yardımcıdır. İşte yeni yıl için harika seçeneklerden biri daha! (4)

Zencefil

Ayurveda gibi geleneksel şifa yöntemlerinde binlerce yıldır kullanılmakta olan zencefil, aynı zamanda dünyada en çok kullanılan baharatlardan biri. Zerdeçal ile aynı aileden gelen bu baharat, faydalarını içerisinde bulunan gingerol isimli aktif maddelere borçlu. Güçlü antioksidan etkiler gösteren bu bileşenler sayesinde, vücudu DNA hasarı oluşmasına ve hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. Geleneksel olarak mide rahatsızlıklarına karşı kullanılan zencefilin, mide bulantısını hafiflettiği bilimsel çalışmalarla da destekleniyor. (5) Yeni bir yıla güçlü ve sağlıklı girmek isteyenler bu güzel kokulu bitkiyi baş ucundan ayırmamalı.

Karanfil

Kökleri Endonezya’ya dayanan karanfil, aslında kendi ağacının çiçeklerinin tomurcuklarıdır. Keskin kokusu ve zengin aromasıyla et yemeklerinden soslara kadar mutfağın her alanında kullanılan bu baharatın sağlığa yönelik faydaları ve tıbbi özellikleri da azımsanamayacak kadar fazla. Karanfilin ana aktif maddesi olan öjenol , sağlığa yönelik faydalarından sorumlu olan fenolik bileşiklerden biridir. (6) Bilimsel araştırmalar karanfilin ağızdaki bakterileri yok ettiğini, antiviral etki gösterdiğini, obezite riskini azalttığını ve diyabet için faydalı olduğunu gösteriyor.  (7) 

Kakule

Yoğun ve hafif tatlı bir tadı olan kakule, Hindistan’da ortaya çıkan ama bugün dünyanın birçok yerinde severek kullanılan bir baharat. Çeşit çeşit tatlıları ve içecekleri, aroması ile zenginleştiren bu bitkinin hem tohumları hem de yağı birçok tıbbi fayda sağlıyor. Yüzlerce yıldır geleneksel tıbbi uygulamalarda yeri olan bu baharatın faydalarını destekleyen birçok bilimsel araştırma da mevcut. Bilim çevrelerinin araştırmalarına göre, antioksidan özellikler göstererek tansiyon seviyelerinin dengelenmesine, kronik hastalıklara karşı vücudun korunmasına, sindirim sağlığının desteklenmesine, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur, ağız kokusunu giderir ve nefesi açar. 

Aynı zamanda kaygı seviyelerinin dengelenmesini de destekler. Kaygıya yönelik etkilerinin yoğun antioksidan içeriğiyle ilgili olduğu düşünülmektedir çünkü antioksidanların vücutta yeterli miktarda bulunmaması ruh sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. (8)

Karabiber

Dünyada en çok kullanılan baharatlar arasında olmasının yanı sıra bilinen en eski baharatlardan biri de olan karabiber, Hindistan’ın Malabar sahiline özgüdür. (9) Hindistan’ın Ayurveda olarak adlandırılan geleneksel şifa uygulamalarında binlerce yıldır kullanılıyor olması onun sağlığa yönelik faydalarına işaret ettiğinden, bilim insanları bu baharatın sırrını araştıran birçok çalışma yapmış. Bu çalışmalara göre karabiber vücudun hastalıklara karşı korunmasına yardımcı olan antioksidanlar bakımından oldukça zengin. 

Karabiber, antienflamatuvar etkileri ile vücuttaki enflamasyonu azaltmaya, kan şekeri ve kolesterol seviyelerine dengelemeye olumlu etkide bulunurken ve genel olarak sağlığımıza da katkıda bulunuyor. Etkileri bu kadarla da kalmayan karabiber beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye de fayda sağlıyor. (10)

İşte doğanın şifayla dolu tüm bu özel bitkilerini en doğru oranlarda harmanlanarak senin için içmeye hazır hale getirdik. Yeni yıla sağlıklı ve huzurlu bir başlangıç için Herby New Year Tea’yi mutlaka dene. 



Kaynaklar:

1-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28864169/

2-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1356551/

3-https://journals.lww.com/nutritiontodayonline/FullText/2019/01000/Cinnamon__Update_of_Potential_Health_Benefits.8.aspx    

4-5-https://www.researchgate.net/publication/343052884_Antidepressant_Effect_of_Cinnamon_Cinnamomum_burmannii_Bark_Extract_in_Chronic_Stress-Induced_Rats 

6-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/ 

7-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3819475/

8-https://www.healthline.com/nutrition/cardamom-benefits 

9-https://www.britannica.com/plant/black-pepper-plant 


Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.