HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Keyfinizi Yerine Getirecek 5 Diyet Salata Tarifi

23-02-2023 18:40
Keyfinizi Yerine Getirecek 5 Diyet Salata Tarifi

Keyfinizi Yerine Getirecek 5 Diyet Salata Tarifi

Sağlıklı bir bedene ve zihne sahip olmak, insan yaşamında öncelikli hedefler arasında yer alıyor. İş, aile, arkadaşlar, hobiler, dinlenme, eğlence, tüm bu koşuşturma sırasında, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmeye vakit ayırmak bir hayli zor. Özellikle yiyip içtiklerine dikkat etmekte zorlanıyorsan, beslenme düzenine, pratik diyet salata tarifleri ekleyebilirsin. Besin değerleri, kullanılan malzemeler ve tabi ki yapılış şekillerini detaylı bir şekilde inceleyerek hazırladığımız diyet salata tarifleri sana bu konuda yardımcı olabilir. 

*Verilen tarifler bir kişiliktir. Malzemeleri kişi sayısına göre artırabilirsin. Sebzeleri yıkarken sirkede bekletmeni ve mümkünse sebze kurutucusunda kurutmanı tavsiye ederiz. 

Tam Bir Klasik: Karışık Sebze Salata

Hemen hemen her mevsim bulabileceğini sebzelerle hazırlayabileceğiniz klasik salata tarifini, yemeklerin ve salataların vazgeçilmezi antioksidan deposu sarımsak; A ve C vitamini, folik asit ve kalsiyum içeren kapya biberle zenginleştiriyoruz.

- Yarım göbek ya da normal marul (100 gr)

- 1 adet orta boy domates (50 gr) veya bir avuç çeri domates,

- 1 adet sorta boy salatalık (50 gr)

- 1 adet orta boy kırmızı kapya biber (50 gr)

Sos:

- 1 çay kaşığı hardal

- 1 diş sarımsak

- 2 çay kaşığı zeytinyağı

- Yarım limon suyu ya da bir çay kaşığı sirke

- Tuz (Opsiyonel)

Marulu geniş bir salata kasesinin için dilediğimiz şekilde doğruyoruz ya da kopararak parçalıyoruz. Marulun üzerine dilimlenmiş domatesleri, biberleri ve salatalıkları ekliyoruz. 

Sosu için en düşük kaloriye sahip olan soslar arasında yer alan hardalı seçtik ancak sadece bir çay kaşığı. Hardal sevmiyorsan kullanmak zorunda değilsin.

Bir çay kaşığı hardalı, limon suyu, iki çay kaşığı zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakla birlikte iyice karıştırıyoruz. Dilersen limon yerine sirke ekleyebilirsin ya da ikisini birlikte kullanabilirsin. Son olarak krema kıvamına gelen sosu, salatanın üzerine ekleyerek servis yapıyoruz. Bu tür salatalara tercihe bağlı olarak tuz eklenebilir. 

Zengin Bir Tat İçin: Sumaklı Avokadolu Greyfurt Salatası

Diyet salata tarifleri listen için ekşi, zengin ve farklı bir tat arıyorsan, bu tarif tam sana göre. Vitamin deposu greyfurt, en sağlıklı yağları içeren avokado, yöresel bir tat olan sumak ve astronotların tercihi kinoa ile hem bağışıklık sistemin hem de damağın bayram edecek.


- 1 adet orta boy dilimlenmiş greyfurt

- 1 adet doğranmış avokado

- 4 ya da 5 yaprak göbek marul ya da normal marul

- Bir avuç fırınlanmış ay çekirdeği

- 150 gram kinoa

- 350 ml tavuk suyu

- ½ çay kaşığı tuz

Greyfurt Sosu:

- 200ml taze sıkılmış greyfurt suyu

- 1 adet limon suyu

- 1 tatlı kaşığı bal

Salata Sosu:

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı sumak

- 2 adet orta boy rendelenmiş greyfurt kabuğu

Greyfurt sosu pişirme gerektirdiği için, öncelikle sosu hazırlamakla başlayabilirsin. O esnada kinoayı da  pişirebilirsin.

Greyfurt suyunu toz şeker ile pişirmeye başlıyoruz. Hafif kıvam alacak şekilde suyunu çekene kadar pişiriyor ve soğumaya bırakıyoruz. 

Kinoayı pişirmeye başlamadan önce bol suyla, ovalayarak yıkıyoruz. Yıkanmış kinoayı ve tavuk suyunu uygun bir tencereye alıyoruz, birkaç damla limon suyu ve tuz ekleyerek kinoalar kabuklarından ayrılıncaya kadar pişiriyoruz. 

Zeytinyağı, sumak, rendelenmiş greyfurt kabuğunu ve kalan limon suyunu küçük bir kapta karıştırıyoruz.

Marulları ince ince doğruyoruz ve hazırladığımız greyfurt suyunun yarısını marullara ekliyoruz. Kalan greyfurt suyunu pişen kinoaya ekliyoruz. Bu iki karışımı geniş bir salata kasesine koyuyoruz. Greyfurt ve avokado dilimlerini ekliyoruz. Zeytinyağlı sosu döktükten sonra salatanın üstünü ay çekirdekleriyle süslüyoruz.

Diyetlerin Vazgeçilmezi: Tavuklu Salata

Protein, potasyum, fosfor, demir ve çinko açısından zengin bir besin olan derisiz tavuk göğsü, diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasında. Biz de bu nedenle diyet listene ekleyebileceğin pratik bir tarif hazırladık.


- 1 parça tavuk göğsü

- Yarım göbek marul

- 1 adet orta boy domates

- 1 adet orta boy salatalık

- Yarım küp doğranmış sarı Kaliforniya biber ya kırmızı kapya biber

- Kekik

- Kırmızı pul biber (opsiyonel)


Sos:


- 1 çay kaşığı hardal

- 1 diş sarımsak

- 2 çay kaşığı zeytinyağı

- Yarım limon suyu

- Tuz (opsiyonel)


Tavuk göğsünü istersen ızgara yapabilir istersen de haşlayarak kullanabilirsin. Izgara yaparken mümkünse yağ kullanmamanı tavsiye ederiz. Bunun için yapışmaz bir tava, fırın ya da elektrikli ızgara kullanabilirsin


Hardalı, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını ve yarım limon suyunu küçük bir kapta karıştırıyoruz. İstersen tuz da ekleyebilirsin. Hardal sevmiyorsan kullanmak zorunda değilsin. Tavuk göğsü, limonlu zeytinyağı sosu ile de mükemmel bir tada sahip oluyor. 


Yıkanmış ve kurutulmuş marulları ince ince doğruyoruz ya da elimizde parçalıyoruz. Küp doğranmış domatesleri, salatalıkları ve biberleri salata kasesine ekliyoruz. Keyfimize göre ızgara yaptığımız ya da haşladığımız tavuğu da sebzelerle çok orantısız olmayacak büyüklükte doğruyoruz. Kekik ve kırmızı biberi ekleyerek tüm malzemeleri salata kasesinde karıştırıyoruz. Ardından sosu ekliyoruz ve birkaç kez daha karıştırarak servis yapıyoruz. 

Tamamen Bizden Bir Tat: Beyaz Peynirli Akdeniz Salatası

Malzemeleri okurken kendini bir anda, sıcak bir yaz sabahında, verandada ya da balkonda kahvaltı ederken bulabilirsin. Tam bir akdenizli olan bu lezzetli salata, içerisindeki vitamin ve mineral deposu malzemelerle diyet salata tarifleri listelerinde çoktan yerini aldı.


- 1 adet orta boy domates yada 4-5 adet çeri domates

- 1 adet orta boy salatalık

- 3-4 adet ince sivri biber ya da 2 adet çarliston biber 

- 50 gr beyaz peynir

- 3-4 dal maydanoz

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

- Çeyrek kırmızı soğan

- 5-6 adet siyah ve  yeşil zeytin

- Karabiber

- Tuz


Orta boy domatesi çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz. Eğer çeri domates kullandıysan hepsini sadece ortadan ikiye bölebilirsin. Salatalıkları ve biberleri de aynı şekilde doğruyoruz ancak kırmızı soğanı ay şeklinde doğruyoruz. Soğan tadından hoşlanmayanlar kullanmak zorunda değiller.


Doğradığımız sebzeleri salata kasesine alıyoruz, ince ince doğradığımız maydanozları, tuz ve karabiberi de ekleyerek çok fazla olmayacak şekilde karıştırıyoruz. Zeytinleri üzerine serpiştiriyoruz, peynirleri ince dilimler halinde salatanın üstüne koyuyoruz. En üste hafifçe zeytinyağını gezdirdikten sonra servis yapıyoruz. 

Damaklara Tatlı Bir Dokunuş: Meyveli Ispanak Salatası

Salatalar sadece sebzelerle yapılmak zorunda değil. Birbiriyle uyumlu sebze ve meyvelerin bir araya gelmesiyle, çok lezzetli ve farklı salatalar yapılabilir. Çilek, elma, kivi, muz, portakal ve ıspanağın mükemmel uyumuyla meyveli ıspanak salatası da bunlardan biri.


Salataya koymak istediğin meyveleri mevsime ve zevkine göre değiştirebilirsin. Ananas, armut çeşitleri, böğürtlen ve türleri de bu salataya çok yakışacaktır. İstersen üzerine tuzsuz peynir çeşitlerinden rendeleyebilirsin. 


- 1 adet orta boy elma (Kırmızı ya da golden olabilir)

- 1 adet orta boy kivi

- 10 adet çilek

- Yarım portakal

- Yarım muz

- Yaklaşık olarak 10 adet taze yaban mersini

- 2 yemek kaşığı nar

- 3 adet ceviz içi (Fındık da olabilir)

- 200 gr ıspanak yaprağı (Mümkünde baby ıspanak)

- Yarım limon suyu


Elmayı, kiviyi, çilekleri, portakalı ve muzu küp şeklinde doğrayalım. Eğer baby ıspanak kullanmıyorsan, ıspanakları meyvelerle uyumlu olacak şekilde doğrayabilirsin. Tüm malzemeleri salata kasesine alıyoruz. Ceviz içini, yaban mersinlerini, narları ve yarım limon suyunu da ekleyerek yavaşça karıştırıyoruz. Salatamız servise hazır. 

Diyet Destekleyicisi Olarak En İdeal Seçim: Herby Fit Tea 

İçeriğinde bulunan elma sirkesi, yeşil çay, zencefil, Güney Amerika’nın mucizesi mate ve ananasla Herby Fit Tea, diyet yaparken tercih edebileceğin en ideal seçimler arasında. Bu lezzetli diyet salataların yanında ya da sonrasında bir fincan Herby Fit Tea ile kendini çok daha iyi hissedeceksin.

herby fit tea
 

Kaynaklar:


(1) https://yemek.com/tarif/toms-kitchen-avokado-greyfurt-salatasi/

(2) https://manifold.press/sumakli-pembe-greyfurt-salatasi

(3) https://yemek.com/tarif/akdeniz-salatasi/

(4) https://yemek.com/tarif/tavuklu-diyet-salata/


Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.