HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yılbaşı Menüsü: Yeni Yılı Sağlıklı ve Lezzetli Bir Şekilde Karşılamak İçin Öneriler

17-12-2021 10:33
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yılı Sağlıklı ve Lezzetli Bir Şekilde Karşılamak İçin Öneriler

Yılbaşı gecesi misafirlerin için güzel bir sofra hazırlamayı mı düşünüyorsun? Belki sadece ailenle olmak, yemekten sonra televizyonun karşısında zaman geçirmek istiyorsun. Niyetin her ne olursa olsun, yeni yıla sağlıklı ve lezzetli bir yılbaşı sofrasıyla girmek istiyorsan senin için işe yarar tavsiyelerimiz var. Herkes gibi senin de bu özel gece için fikirlere ihtiyacın olacak.

Sağlıklı yemek önerileri başta olmak üzere etler, vejetaryen yemekler ve tatlı tariflerinden oluşan önerilerimiz arasından damak tadına veya misafirlerinin tercihlerine en uygun olanları seçebilir ve yeni yıl menünü şimdiden hazırlayabilirsin.

İçini Isıtacak Bir Çorba

Akşam yemeklerine çorbayla başlamayı sevenler, yılbaşı menüsünde de çorba görmek isterler. Bunun için yılbaşına özel, lezzetli, bol malzemeli bir çorba yapabilirsin. Ancak ana yemek için yoğun tadı olan ve yüksek kalorili bir tercih yapmayı düşünüyorsan, hafif bir çorba daha uygun olacaktır.

Tadı yoğun bir çorba istiyorsan, kremalı mantar çorbası, zencefilli havuç çorbası veya düğün çorbasını deneyebilirsin. Daha hafif çorba seçeneklerinden ise kırmızı mercimek çorbası, domates çorbası veya yoğurt çorbasını tercih edebilirsin.

Sağlıklı Bir Ara Sıcak

İşte akşam yemeklerinde iştahımızı açan lezzetli atıştırmalıklar: Ara sıcaklar. Yılbaşı menüsünün olmazsa olmazlarından ara sıcaklar hem iştah açıcı hem de sofrayı zengin göstermek için birebir. Hangi çorbayı veya ana yemeği yapmış olursan ol, yılbaşı sofrasına zeytinyağlı yaprak sarma yakışacaktır. Geleneksel sofraların vazgeçilmezleri arasında olan bu tarif, hem hafif hem de son derece lezzetli.  Patates sevenler, kolay tariflerden olan fırında baharatlı patates tercih edebilirler.

Yılbaşında klasik ama kolay hazırlayabileceğin bir sofra için tarif arıyorsan, klasik ara sıcaklar tam sana göre. Klasik ara sıcaklardan, fırında kaşarlı mantar, paçanga böreği ve peynirli veya patatesli kalem börek arasından seçim yapabilirsin. Yılbaşı menüsüne farklı bir lezzet katmak istiyorsan, peynirli bruschetta, peynirli sufle veya mantar graten deneyebilirsin. 

Yılbaşı Sofrasına Yakışır Sağlıklı Bir Salata

Yılbaşı menüsünde yemeklerinin yanına yakışacak süslü bir salata mı yoksa uzun süre tok tutacak bir salata mı istiyorsun? Eğer ara sıcak olarak patatesi tercih etmediysen, doyurucu bir seçenek olan hardal soslu patates salatası veya çanak salatayı değerlendirebilirsin. Misafirlerini etkileyecek gösterişli ve farklı bir lezzet arıyorsan, avokado salatası, nar taneli buğday salatası veya kızarmış bal kabaklı salata ile göz dolduran bir menü hazırlayabilirsin.

Eğer aklında vitamin deposu bir salata varsa, turp salatası, yeşil salata, roka salatası, mor lahana salatası da değerlendirilebilecek seçenekler arasında. Eğer ana yemeğinin kalorisi yüksekse, yeşil salata veya roka salatası gibi daha hafif tarifleri tercih edebilirsin. Böylece yemeklerinde hem kalori hem de lezzet yoğunluğu açısından bir denge oluşur. 

Sağlıklı Ama Lezzetli Bir Ana Yemek

Ana yemek, sofraların en önemli unsuru. Özellikle yılbaşı yemeği için misafir varsa, ana yemek konusunda daha özenli oluruz. Yılbaşı menüsünü belirlerken misafirlerinin  tercihlerini göz önünde bulundurarak seçimlerini yapabilirsin. Et seven arkadaşların için gösterişli bir ana yemek arzu ediyorsan, yoğun bir tat için kuzu tandır, yöresel bir lezzet için Hasanpaşa köftesi ya da dana rosto tercih edebilirsin. Herkes deniz ürünleri sevmese de misafirlerine değişik bir balık tarifi sunmak istersen, somon köfte, kadayıflı karides veya karides güveç gibi deniz ürünlerinden hoş bir ana yemek hazırlayabilirsin. Daha bilindik bir deniz ürünü tabağı sunmak istiyorsan, levrek buğulama veya fırın somon da güzel birer seçenek olacaktır.

Kırmızı et sevmeyen arkadaşların varsa tavuk sote ve yanında sebzeli bulgur pilavı, susamlı soya soslu hindi sote, fırında içi dolu hindi, fırında tavuk but ve yıldız şehriyeli pirinç pilavı güzel seçenekler olabilir. Vejetaryen arkadaşların için güzel bir ana yemek alternatifi arıyorsan, karnabahar graten, zeytinyağlı bal kabağı, mac and cheese (peynirli makarna) ve sebzeli lazanya harika birer seçenek olacaktır.

Tatlı İle Sofrana Son Bir Dokunuş

Yılbaşı menüsü tatlı seçimi ana yemekle uyumlu olmalıdır. Genellikle et yemeklerinin üstüne baklava, şekerpare gibi şerbetli tatlılar tercih edilir. Ancak yüksek kalorili bir ana yemeğin üstüne hafif bir tatlı yapmak istiyorsan, yalancı tavuk göğsü, saray sarması, muhallebili havuç tatlısı veya irmik tatlısı gibi sütlü tatlılar tercih edebilirsin. Ayrıca kabak tatlısı da şerbetli tatlılar arasında hafif bir seçenektir ve neredeyse her yemekle uyumludur. Yılbaşı gecesinin olmazsa olması yaş pasta veya onun daha hafif bir alternatifi olarak tiramisu da sofranı güzelleştirecek tatlı alternatifleri arasında. Elbette çocukların bayıldığı süslü yılbaşı kurabiyelerini de unutmamak gerek.

Yılbaşı Gecesi Yepyeni Herby New Year Tea Olmadan Olmaz

Doyurucu bir yemeğin en güzel tamamlayıcısı Herby’nin senin için hazırladığı birbirinden özel bitki çaylarını sofrandan eksik etmemeni tavsiye deriz. Yılbaşında bu özel geceyi simgeleyen bitkilerin ve baharatların enfes bir karışımından oluşan Herby New Year Tea özel tasarımıyla sofrana çok yakışacak. Yeşil çay, tarçın, zencefil, karanfil, kakule ve karabiberin lezzetini; karamel, vanilya ve chai aromalarıyla bir üst seviyeye taşıyan Herby New Year Tea ile yılbaşı gecesini gerçek bir ziyafete dönüştür.

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz. Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.