HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Herby Defense Shot

30-12-2021 14:44
Herby Defense Shot

Güçlü bir bağışıklık sistemi bedenimizin zırhı gibidir. Bağışıklık sistemimiz normal fonksiyonunu gerçekleştiremediği zaman sağlığımız bozulur. Vücudumuzu dış etkenlere karşı koruyan bağışıklık sistemi, beslenmemizden doğrudan etkilenir. Bu nedenle doğru beslenmek ve doğru bitkilerden faydalanmak güçlü bir bağışıklık sistemi için değerlidir.

Bağışıklık sistemini bitki ve vitaminlerin gücü ile 3 yudumda destekleyebileceğin, en etkili bitkilerin özleri ve organik soğuk sıkım meyve sebzelerin doğru dozda bir araya getirilmesiyle şeker ilavesiz, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen harika bir içecek hazırladık. İçeriğindeki kara mürver, zencefil, zerdeçal, kırmızı acı biber, C vitamini, siyah havuç, böğürtlen, portakal ve daha birçok bitki sana lezzet ve sağlık sunmak üzere bir arada. Şimdi Herby Defense Shot’ı yakından tanıyalım.

Kara Mürver

Kara Mürver (Sambucus Nigra), son dönemde besin takviyelerinin içerisinde sıklıkla karşımıza çıkan bir meyve. Geleneksel olarak soğuk algınlığı gibi hastalıklarda ve ateşi düşürmek amacıyla kullanılan kara mürverin besin değerleri oldukça dikkat çekici. Bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini içeriğinin yüksek olmasının yanı sıra, kara mürver antioksidan etkileri olan fenolik asitlerden, flavonollardan ve antosiyaninlerden oldukça zengin. (1) 

Bu bitkinin soğuk algınlığı ve gribe karşı bağışıklığı destekleyen takviyelerin içerisinde karşımıza çıkması tesadüf değil. Yapılan araştırmalar kara mürverin soğuk algınlığının daha çabuk atlatılmasına ve belirtilerinin azalmasına katkı sağladığını göstermiştir. Kara mürver ayrıca diyabeti, tansiyonu dengelemeye yardımcı olur ve cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korur. (2)

Zencefil

Özellikle kış çaylarının vazgeçilmez bitkilerinden zencefil, sağlığa birçok faydası olan bir baharat. Bitkinin kök kısmı hem taze hem de kuru olarak kullanılabiliyor. Geleneksel Çin sağlık reçetelerinde en çok kullandığı bitkilerin arasında olan zencefil, C vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum gibi vitaminlere ve minerallere ek olarak flavonodiler ve fenolik bileşikler içerir. Bu fenolik bileşiklerden özellikle gingerol ile ilgili çok sayıda bilimsel araştırma yapılmıştır. Araştırmalar zencefilin vücuttaki iltihaplı süreçleri azalttığını, kan şekerini dengelediğini, ağrı kesici özellikler gösterdiğini, enfeksiyonlara karşı etkili olduğunu, boğaz ağrısına iyi geldiğini ve ateşi düşürmeye yardımcı olduğunu destekler. (3)

Zerdeçal

Sarı rengiyle köriye rengini veren zerdeçal, lezzetli bir baharat olmasının yanı sıra sağlığa yönelik birçok fayda sunan bir bitki. Zencefilgiller ailesi içerisinde yer alan zerdeçal, Güneydoğu Asya’ya özgü. Sağlık gurularının en sevdiği bitkiler arasında olması ise bir tesadüften çok daha fazla. Tarihsel olarak Hindistan’ın geleneksel sağlık yöntemi Ayurveda ve Geleneksel Çin sağlık yöntemlerinde birçok rahatsızlığa karşı kullanılır. Zerdeçalın faydaları aslında içerisindeki aktif madde kurkumin ile ilgili. Ayrıca ona göz alıcı sarı rengini veren madde de kurkumin.

Vücuttaki enflamasyonu yani iltihabı azaltmaya yardımcı olan zerdeçal, ağrılara da iyi gelir. Ayrıca araştırmalar bu bitkinin hafızanın güçlendirilmesinde ve depresyonun iyileştirilmesinde dahi etkili olabildiğini gösterir. Antioksidan özellikleri ile vücut sağlığını destekleyen zerdeçal kalp sağlığı için de faydalıdır. (4)

Kırmızı Acı Biber

Yoğun tadı ile en sevilen baharatlar arasında yer alan kırmızı acı biber, Capsicum Pepper bitkisinin meyvesi. Domatesle aynı aileden gelen bu leziz baharat, mutfakta olduğu kadar sağlık reçetelerinde de öne çıkıyor. İçerisindeki kapsaisin isimli aktif madde ona hem eşsiz tadını hem de sağlığa yönelik faydalarını veriyor. Kırmızı acı biber ayrıca C vitamini, B6 vitamini, A vitamini, K1 vitamini gibi vitaminler ile potasyum ve bakır gibi mineraller bakımından zengin. Antioksidan özellikler gösteren kapsaisine ek olarak içerisinde kapsantin, violaksantin, lutein, sinapik asit ve ferulik asit de bulunuyor.

Kapsaisin özellikle ağrının hafifletilmesi ve kilo vermeye yardımcı olması ile öne çıkar. C vitamini ve diğer vitamin ve mineraller ise bağışıklık sistemini destekleyerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı korunmana yardımcı olur. (5)

C Vitamini

C vitamini insan vücudunun neredeyse tüm dokularının ihtiyaç duyduğu son derece önemli bir vitamin. Suda çözünen bu vitamin, vücutta depolanmadığı için her gün gerekli miktarda alınması gerekiyor. Hatta Nobel ödüllü Linus Pauling, her gün yüksek doz C vitamini takviyesi ile soğuk algınlığının önlenebileceğini düşünüyordu. 

C vitamini gerçekten de bağışıklık sisteminin doğru çalışmasında önemli görevler üstlenir. Hastalıklardan korunmak ve hastalandığın zaman iyileşme sürecini hızlandırmak için her gün mutlaka yeterli düzeyde C vitamini almalısın. C vitamini takviyelerinin yanı sıra besinlerle de C vitamini ihtiyacını karşılayabilirsin. Kivi, limon, portakal, brokoli ve ıspanak gibi birçok sebze ve meyve iyi bir C vitamini kaynağıdır. (6)

Böğürtlen

En lezzetli meyvelerden biri olan böğürtlen, yaz mevsimini şenlendiren koyu mor renkli sağlık deposu bir meyve. Mineraller, vitaminler ve antioksidanlar bakımından son derece zengin bir meyve olan böğürtlenin suyu da meyvesi kadar faydalı. Yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra A ve K vitaminleri ile antosiyaninler olarak isimlendirilen antioksidan oranının da kayda değer miktarda olması sayesinde bu meyve sağlığa yönelik birçok fayda sunar. 

Araştırmalar böğürtlenin beyin ve ağız sağlığına iyi geldiğini gösterir. İçerisindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin normal fonksiyonunu da destekleyen böğürtlen hem lezzetiyle hem de sağlık faydalarıyla vazgeçilmez yaz meyveleri arasında ilk sıralarda. (7)

Limon

Limon daha ziyade yüksek oranda C vitamini içermesiyle bilinse de bu meyve, besin değeri açısından düşündüğünden çok daha zengin. İçerisinde B vitaminleri, folat, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko gibi birçok vitamin ve mineral bulunur. Bu besin profilinde en dikkat çekici olan C vitamini. 100 gram limonda günlük C vitamini ihtiyacının tam %88’i bulunuyor.

Özellikle C vitamini bağışıklık sistemi için son derece önemli bir vitamin. Ayrıca bu vitamin kalp ve cilt sağlığını da destekler. Cildimiz için önemli bir protein olan kolajen yapımı için C vitamini gerekli. Limonun içerisinde bulunan flavonoidlerin antimikrobiyal etkisi de enfeksiyonlara karşı korunmamıza yardımcı olur. (8)

Kaynaklar:

1-https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464614002400 

2-https://www.mdpi.com/2072-6643/8/4/182

3-https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/09064710.2019.1606930 

4-https://health.clevelandclinic.org/turmeric-health-benefits/ 

5-https://www.healthline.com/nutrition/foods/chili-peppers 

6-https://www.mdpi.com/2072-6643/9/11/1211 

7-https://www.healthline.com/health/benefits-of-blackberries 

8-https://www.ingentaconnect.com/content/ben/mc/2021/00000017/00000003/art00002 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.