HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Herby Energy Shot

22-12-2021 13:08
Herby Energy Shot

Birçoğu insanı etkileyen fiziksel ve mental yorgunluk çağımızın en büyük sorunlarından biri. Kimi zaman işte veya okulda yoğun bir gün geçirmek, enerjimizin düşmesi için yeterli olsa da yorgunluğun kronikleşmesinin arkasında bazı vitamin ve mineral eksiklikleri olması muhtemeldir. Bu soruna karşı sana yardımcı olmak için işe koyulduk ve gün içerisinde ihtiyaç duyduğun enerjiyi üç yudumda almanı sağlayacak harika bir içecek hazırladık.


Herby Energy Shot’ta Türk ve Alman bilim insanlarının uzun araştırmalar sonucu geliştirilen formüllerle enerji ihtiyacı için etkili bitki özleri ve vitaminler doğru dozda kullanılır. Bitki özleri ve organik soğuk sıkım meyve suları, şeker, katkı maddesi veya koruyucu kullanılmadan en doğru ve etkili dozda bir araya getirilir.  Özellikle spor öncesinde tüketilen şekerli ve kafeinli içecekler, ani enerji yükselmesi sağlayarak enerjik hissetmeni sağlar. Vücudunun,  yüklenen şekeri dengelemek için hızlı bir şekilde insülin salgılaması nedeniyle enerjin hızla tükenir.  Ancak Herby Energy Shot bitkilerden gelen doğal enerji sayesinde, gün boyu süren dengeli bir enerji sağlarken, vücudunda ani dalgalanmalara sebep olmaz. Bu özelliğiyle Herby Energy Shot, gün içinde enerjik olabilmek için mükemmel bir tercihtir.


Bitkilerden gelen enerjiyi sunan bu içecek, guarana, ginseng, mate gibi bitkilerle B6 vitamini ve soğuk sıkım meyveleri bir araya getiriyor. Herby Energy Shot’ın içerisinde bulunan birbirinden lezzetli ve sağlıklı bitki ve meyveler hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızı okumaya devam et.


Guarana


Amazon havzasına özgü bir bitki türü olan guarana, birçok enerji içeceğinin içine katılan ilginç bir bitki. İlgi çekici yanı hem doğal kafein içermesi ve sağlığa yönelik olumlu etkileri hem de gözü andıran kırmızı meyvelerinden kaynaklanır. Brezilya’nın milli içeceği guarananın enerji ve uyanıklık sağlayan doğal kafein haricinde, epikateşin ve epikateşin gallat gibi kateşinler, polifenoller ve proantosiyanidinleri de bol miktarda içermesi sayesinde antioksidan özellikler gösterir. Gıdalarda, kozmetik ürünlerinde ve ilaçlarda kullanılan guarana hem yorgunluğu azaltır ve zihinsel uyanıklık sağlar hem de yeşil çaya benzer düzeydeki antioksidan profili sayesinde vücudumuzu hastalıklara karşı korur. (1)


Ginseng


Yüzlerce yıldır Çin’in geleneksel tıbbında yeri olan ginseng, son zamanlarda popülerleşen bitki takviyeleri arasında başı çekiyor. Ginseng kökünden elde edilen bileşenler vücuttaki enflamasyonu (iltihaplı süreçleri) azaltan antioksidan maddeler içermesi sayesinde vücut sağlığını destekler. Bilimsel araştırmalar ise ginsengin hafıza ve ruh hali gibi zihinsel ve psikolojik parametreler açısından olumlu etkileri olduğunu destekler nitelikte. Ayrıca yorgunlukla savaşmaya destek olan ginseng, düzenli kullanımda enerji artışına yardımcı olur. Kronik yorgunluk yaşayan kişilerde fiziksel ve zihinsel yorgunluğun azaltılmasını desteklediği ve ek olarak oksidatif stresi azaltığı da görülmüştür. Uyku ve hayat kalitesi üzerinde de faydaları olan bu bitki, zihinsel performansı desteklerken vücut sağlığını korumak isteyenler için ideal. (2)


B6 Vitamini

B6 vitamini vücudumuzda birçok işlevi yerine getiren temel vitaminlerden birisidir. Bu vitaminin bağışıklık fonksiyonlarının yerine getirilmesi, kan hücrelerinin üretilmesi ve ruh halinin düzenlenmesi gibi birçok görevi var. (3) Yediğimiz yiyeceklerden enerji elde edilmesi gibi enerji metabolizması ile ilgili fonksiyonları da olan B6 vitamini yorgunluğun iyileştirilmesine yardımcı oluyor. (4) Vücutta depolanmayan bu vitaminin her gün yediğimiz yiyeceklerle ve içeceklerle belirli miktarda alınması son derece önemli. Herby Energy Shot ihtiyacın olan B6 vitaminini almana yardımcı olur.

Mate

Ilex paraguariensis bitkisinden elde edilen mate, Güney Amerika’da geleneksel olarak tüketilen bir içecek. Bugün dünyanın birçok yerinde popülerleşmiş olan matenin doğal kafein içermesi uyarıcı etkilere sahip olmasını sağlamakla beraber, yeşil çayın faydalı antioksidan içeriğine benzer bir antioksidan profiline sahip olmasıyla da öne çıkar. Bir taşla iki kuş deyimini doğrulayan yerba mate bitkisinden elde edilen mate, içerisinde bulunan kafein ve teobromin sayesinde sana enerji verirken, polifenoller ve saponinler gibi antioksidanlar sayesinde vücudunu hastalıklara karşı korur. (5) (6) 


Hindistan Cevizi Suyu


Hindistan cevizi suyu, hindistan cevizi meyvesinin içerisinde yer alan besleyici özellikleri olan suyudur. Tadı ve hidrasyon sağlamasına ek olarak, besin profili sayesinde oldukça popüler içecekler arasına giren hindistan cevizi suyu, doğrudan içilebileceği gibi tatlılara katılarak da kullanılır. Özellikle spor esnasında kaybedilen suyu ve mineralleri vücuda geri kazandırmasıyla enerji seviyesini korumayı destekler 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre hindistan cevizi suyu içenlerin egzersiz kapasitesinin, spor içeceği veya su içenlerden daha fazla olduğu belirlenmiş. (7)


Muz

En sevilen meyvelerden biri olan muz, lezzeti, besin değerleri, kolay yenmesi ve doyurucu olması ile öne çıkar. Lif ile C ve B6 vitaminleri gibi temel vitaminlerden ve magnezyum ya da potasyum gibi temel minerallerden zengin bir meyve olmasının yanı sıra düşük kalorili olması sayesinde hem diyetlerin hem de sağlıklı beslenme listelerinin vazgeçilmezidir. Kalp sağlığını destekleyen, kilo kontrolüne yardımcı olan muz, besin içeriği ile her daim enerjik hissetmene katkıda bulunur.  (8)


Elma

Muhtemelen şu sözü duymuşsundur: ‘Elma giren eve doktor girmez’.  Elmanın zengin fitokimyasal içeriğini hesaba kattığımızda bir Gal atasözü olan bu söyleme hak vermemek elde değil. Araştırmalar elma tüketiminin kalp sağlığını desteklediğini, kan şekeri seviyelerinin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunu ve kolesterol seviyelerini iyileştirdiğini gösterir. Elma, kuersetin, kateşin, klorojenik asit gibi birçok etkili fitokimyasal madde sayesinde antioksidan özellikler göstererek vücut sağlığını birçok açıdan destekler. Ayrıca içerisinde bulunan C vitamini, lif ve antioksidanlar sayesinde enerji vererek gün içerisinde canlılığını artırır. (9)


Limon

Birçok restoranda servis edilen ve sıklıkla çay ve maden suyu gibi içeceklerin içerisine eklenerek lezzet katan limonun tadının yanı sıra besin profili de son derece çarpıcı. Günlük tüketmen gereken su ihtiyacına katkıda bulunan limon, yoğun C vitamini içeriği sayesinde hücrelerinin sağlıklı olmasına yardımcı olur, vücudunu hastalıklara karşı korur ve enerjik hissetmeni sağlar. C vitamini cildinin güzelleşmesini sağlaması ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarına katkıda bulunması ile öne çıkar. Limonun içerisinde bulunan diğer polifenoller de C vitamini gibi antioksidan özellik göstererek hem kilo kontrolüne hem de kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı olur. (10)


Kaynaklar:

1-https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814607001422

2-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23560064/

3-https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB6-HealthProfessional/ 

4-https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-b6-deficiency-symptoms#TOC_TITLE_HDR_5 

5-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18034743/ 

6-https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464617305327 

7-https://pdfs.semanticscholar.org/c23e/4a5d5939e4aa0f0fa74470a7c6d452e00500.pdf 

8-https://www.verywellfamily.com/banana-nutrition-284428 

9-https://link.springer.com/article/10.1186/1475-2891-3-5 

10-https://www.healthline.com/health/food-nutrition/benefits-of-lemon-water 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.