HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Herby Fit Shot

24-12-2021 10:31
Herby Fit Shot

Koşuşturmanın içinde, sorumluluklar ve stres nedeniyle dengeli beslenmeyi sürdürmek çok kolay olmayabilir. Fit ve zinde bir yaşam için matcha, spirulina, maydanoz, elma sirkesi gibi yeşillik ve süper besinleri en etkili olacak dozlarda, küçük bir şişede üç yudumda içebileceğin, sana sağlık aşılayacak çok lezzetli bir içecek hazırladık: Herby Fit Shot.


Herby Fit Shot, fit bir yaşam için ihtiyaç duyduğun bitkilerin özü ve organik soğuk sıkım meyve sebzeler ile hazırlanan şeker ilavesiz, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen 3 yudumda içebileceğin lezzetli bir içecek.


Herby Fit Shot içinde fit ve zinde kalmana yardımcı olacak en etkili doğal besinler, maydanoz, matcha, elma sirkesi, zencefil, nane, spirulina, salatalık ve limon doğru oranlarda bir araya getirildi. Ananas aromasının son dokunuşuyla lezzetini tamamlayan Herby Fit Shot’ın muhteşem içeriğini daha yakından inceleyelim.


Maydanoz

Mutfaklardan eksik olmayan lezzetli sebzelerden maydanoz, birçok soruna yardımcı olmak için kullanılır. Özellikle zayıflamak ve fit görünmek isteyenlerin ödem atma kürlerinde sık kullandığı bu sebze, A, C ve K vitaminleri açısından dikkat çekici. Flavonoidler ve karotenoidler gibi antioksidan bileşenler bakımından da zengin olan maydanoz, vücudu hastalıklara karşı korumada etkin bir yardımcı.  Bilimsel araştırmalara göre maydanoz, içerisindeki C vitamini sayesinde yağ yakımına yardımcı olan bitkilerden. Bu araştırmalara göre, vücudunda yeterli miktarda C vitamini bulunanlar, bulunmayanlara göre egzersiz esnasında %30 daha fazla yağ yakar. (1)


Matcha

Kökenleri, Çin’de Tang Hanedanlığına dayanan matcha, bir çeşit toz yeşil çaydır. Doğu Asya’da geleneksel olan bu çay, latte ve smoothie ve çay gibi içeceklerde sağlığa yönelik faydaları nedeniyle sıklıkla kullanılır. Farklı yetiştirilme tarzı sayesinde tadı ve besin profili kendine has olan matcha, yapılan bir araştırmaya göre yeşil çaydan yaklaşık olarak 140 kat fazla kateşin isimli antioksidanı içerir. Matcha, karaciğer, beyin ve kalp sağlığına yönelik faydalarının yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olur. Araştırma sonuçları, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırmayı desteklediğini gosteriyor. (2)


Elma Sirkesi

Sağlık guruları tarafından en çok tercih edilen doğal ürünlerden olan elma sirkesinin, kilo verme, kolesterol düşürme ve kan şekeri kontrolü gibi birçok yardımcı etkileri var. Elma sirkesi binlerce yıldır kullanılıyor olması nedeniyle araştırmalara konu olmuştur. Bu araştırmalar neticesinde,  kan şekeri kontrolüne yardımcı olduğu, insülin seviyesini düşürdüğü, metabolizmayı güçlendirdiği, yağ yakımını hızlandırdığı, iştahı bastırdığı ve vücutta yağ depolanmasını azalttığı görülmüştür. İçerisinde bulunan asetik ve malik asit elma sirkesinin faydalarindan sorumlu esas bilesenlerdir. Bu bileşen aynı zamanda sirkeye keskin tat ve kokusunu da verir. (3) 


Zencefil

Genellikle kök kısmı baharat olarak kullanılan zencefil, Güneydoğu Asya’ya özgü bir bitki. Tarihi 5000 yıl kadar öncesine dayanan bu baharat hem mutfaktaki kullanımı hem de tıbbi faydaları nedeniyle oldukça popüler. Bilimsel araştırmalar genel olarak zencefilin içerisinde bulunan bazı bileşenlerin, antioksidan ve antienflamatuvar aktivite gösterdiğini ortaya koyar. Buna göre zencefil, kalp sağlığını destekler ve vücuttaki iltihaplı süreçleri azaltır. (4) Bazı bilimsel araştırmalar ise zencefilin kilo verme hususunda da faydalı olabileceğini destekler. Bu araştırmalardan elde edilen bulgulara göre zencefil tokluk hissini arttırarak iştahı azaltır. (5)


Nane

Oldukça sevilen bir baharat olmasının yanı sıra nane, yüzlerce yıldır geleneksel tıpta da kullanılan bir bitki. Hem taze hem de kuru olarak kullanılan bu bitki, geleneksel olarak özellikle sindirim sistemi ve gaz sorunları için tercih edilir. Nane, içeceklerde, sakızlarda ve güzellik ürünlerinde de kullanılan bir bitki. İçerisinde C ve A gibi vitaminlerle, kalsiyum, çinko, demir gibi minerallerin bulunduğu nane kilo kontrolüne yardımcı olur. Bilimsel bir araştırmada, nane yağı takviyesi kullanan katılımcıların iştahında azalma görülmüş. (6) Ayrıca bilimsel araştırmalar, nanenin bakterileri ve virüsleri öldürerek vücudumuzu enfeksiyonlara karşı daha güçlü hale getirdiğini göstermiştir. (7)


Spirulina  

Dünyada en çok kullanılan besin takviyelerinden biri olan spirulina, esasen mavi-yeşil bir alg türü. Sağlığa faydalı birçok antioksidan madde içeren spirulina, besin değerleri açısından o kadar zengin ki sadece 7 gram spirulina tüketerek günlük demir ihtiyacının %11’ini karşılaman mümkün. (8) Süper besin spirulinanın içerisinde bulunan antioksidan maddeler, karaciğer ve böbrek sağlığını desteklerken metabolizma süreçlerini iyileştiriyor. (9) Ayrıca mevcut bilimsel araştırmalar spirulinanın iştahı bastırdığını, vücut ağırlığını ve vücut kitle indeksini de desteklediğini göstermiştir. (10)


Salatalık

Hepimizin bir sebze sandığı salatalığın aslında bir meyve olduğunu biliyor muydun? Son derece faydalı bir sebze olan salatalığın içerisinde, vücut sağlığını destekleyen birçok antioksidan var. Kalorisi düşük, su ve lif miktarı yüksek olan bu leziz meyve özellikle yaz aylarında dehidrasyon yaşamanı engellerken kilo vermene yardımcı olabilir. C ve K vitaminleri ile magnezyum, potasyum ve manganez bakımından zengin olan salatalık %96 su içerir.  Salatalığın kilo vermeye yönelik etkisi ise birkaç mekanizmayla ilgili. Her şeyden önce kalorisinin düşük olması acıktığın zaman kalorili atıştırmalıklar yerine bol miktarda salatalık yiyebileceğin anlamına gelir. Ayrıca yüksek kalorili salata sosları yerine salatalık kullanarak salatanı veya sandviçlerini lezzetlendirebilirsin. Yiyeceklerin kilo ile ilgili etkilerinin incelendiği araştırmaların sonuçlarına göre su oranı yüksek ancak kalorisi düşük yiyecekler tüketmek kilo vermeye yardımcı olur. (11)


Limon

C vitamini deposu olan limon tüketmek sağlığın için çok faydalı. Limon, uzun süre susuz kalan vücudu ferahlatabileceği gibi antioksidan etkileri ile vücut sağlığını destekler. C vitaminine ek olarak B vitaminleri, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko içeren limon, sindirim sistemini ve solunum sistemini destekler ve kilo kontrolüne yardımcı olur. (12)

 

Herby Fit Shot


Kaynaklar:

1-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15930480/#:~:text=Individuals%20with%20adequate%20vitamin%20C,resistant%20to%20fat%20mass%20loss

2-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18326618/ 

3-https://www.healthline.com/nutrition/apple-cider-vinegar-weight-loss 

4-https://journals.lww.com/nutritiontodayonline/Abstract/2010/07000/Ginger__An_Overview_of_Health_Benefits.8.aspx 

5-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3408800/ 

6-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23489975/ 

7-https://www.phytojournal.com/archives/2020/vol9issue3/PartY/9-3-248-685.pdf 

8-https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170091/nutrients 

9-https://www.ingentaconnect.com/content/ben/cpb/2005/00000006/00000005/art00002 

10-https://openheart.bmj.com/content/7/1/e001003.abstract 

11-https://www.healthline.com/nutrition/7-health-benefits-of-cucumber 12-https://static1.squarespace.com/static/5d26cb57c067540001f8a891/t/5d703a536a06240001dad958/1567636051895/Lemon_Research.pdf 

Bu sitede bulunan metinler, görseller, öneriler ve diğer materyaller bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbiri tıbbi bir tavsiye değildir. Ayrıca bu sitedeki hiçbir içerik profesyonel teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, yeni bir beslenme, diyet programı deneyecekseniz lütfen önce doktorunuza başvurunuz.Bu sitede yer alan metinlerdeki bilgiler, referansları verilen kaynaklara aittir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.